Hudební a taneční vystoupení na Masarykově náměstí

  • 28.10.2018 14:00 - 28.10.2018 16:00
  • Masarykovo náměstí Hranice

Neděle 28. října odpoledne bude patřit hranické Masarykovo náměstí hudebním a tanečním vystoupením. Na pódiu bude vystupovat uskupení holandského města Leidschendam – Voorburg, které se jmenuje De Vietgrieten. „Čtyřicetičlenný ženský sbor bude zpívat repertoár, kterému se říká Shanty. Tyto písničky se zpívaly na velkých lodích s posádkami, zpívali je samozřejmě muži.

Soubor De Vietgrieten si upravil písničky pro ženský hlas tak, aby seděly ženskému sboru. Sbor zpívá holandsky, anglicky a německy oblíbené lidové písně s důrazem na rybářské aktivity,“ sdělil Frans van Veen z Holandska.

Kromě toho vystoupí na pódiu také čtyřiadvacetičlenný dětský soubor z partnerského města Hranic – ze slovenského Hlohovce. Děti budou zpívat lidové písně a skladby, které se vážou k období první republiky a k jejímu vzniku.

Připraveny jsou také ukázky vystoupení sletových sokolských cvičeni v režii hranických Sokolů. Nebude chybět ani občerstvení v prvorepublikovém duchu. Akce se koná u příležitosti oslav 100 let od vzniku samostatného československého státu.

Program začíná ve 14:00 hodin v neděli 28. října na hranickém Masarykově náměstí.

 

Vzhledem k nepříznivé předpovědi počasí se nedělní koncert přesouvá do dvorany zámku.