Koncert amerického sboru Cecilia Ensemble

  • 24.04.2018 17:00 - 24.04.2018 19:00
  • Galerie Synagoga, Hranice

V hranické Synagoze se uskuteční vystoupení amerického koncertního sboru Cecilia Ensemble - Grand Monandock Youth Choir.

Pod vedením sbormistryně Marie Belvy a doprovázeny klavíristou Davidem Vernierem, se zpěvačky středoškolského věku setkávají při pravidelných zkouškách v Peterborough, New Hampshire, aby nastudovaly jak duchovní, tak i méně tradiční repertoár a nevyhýbají se ani tradičním písním v originálních jazycích, např. ve francouzštině, italštině, němčině, španělštině a dalších. Pro své turné do České Republiky nastudoval sbor též jednu píseň v češtině.

Koncert se koná v rámci festivalu Americké jaro, který je organizován Ústavem pro česko-americké vztahy, z.ú.. Během festivalu se každoročně konají koncerty klasické a jazzové hudby na desítkách míst po celé České republice. Americké jaro je unikátní tím, že představuje prvotřídní umělce i v menších městech. Za jedenáct let existence se akce festivalu uskutečnily na více než 50 místech a každým rokem přibývá několik nových místních partnerů. Na koncertech vystupují především mladí hudebníci na začátku své kariéry, ale každý rok představujeme také vyzrálé umělecké osobnosti.

Na jaře 2018 se tento festival uskuteční také v Hranicích, kde 24. dubna 2018 v 17 hodin v Galerii Synagoga.

Vstupné je 50 Kč, lístky budou k dostání na místě.