Jak na perfektní domácí kečup? Máme pro Vás skvělý recept od čtenářky..

Jak na perfektní domácí kečup? Máme pro Vás skvělý recept od čtenářky.. image not found

Máte doma přebytky rajčat a nevíte co s nimi? Udělejte si perfektní domácí kečup.. Domácí je mnohem lepší než ten kupovaný-  chutí se nedají srovnat. Ten, který si uvaříte doma, totiž opravdu chutná božsky.

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí kečup milují. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčat.  V těch, které koupíte v obchodě, se nachází až příliš mnoho zbytečných chemických konzervatnů.

 

Ingredience:

4 kg rajčat
4 ks cibule
4 ks jablek
1 ks červené řepy (barva kečupu bude výraznější)
4 stroužky česneku
1 lžíce soli
20 dkg cukru
2 lžíce sladké papriky
1 lžička skořice mleté
ocet dle chuti (1 lžíce)
10 ks pepř celý, 10 ks nové koření, 10 ks hřebíčku
5 ks bob. listů

Postup:

Vše dohromady 2 hodiny dusíme (můžete i déle - konzistence bude hustší) a poté přepasírujeme (stačí i sítko). Zavařujeme při 85C 30 minut.

Kečup nechte po uvaření a sterilizaci alespoň pár dnů uležet, aby se chutě dokonale propojily. Pokud to ale nevydržíte, nic se neděje ..:)
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tipy

  • Pokud máte rádi pikantní, přidejte do něj chilli papričku, ale velice opatrně, chutě se rozleží...
     
  • Proč jablka? Nemusíte se obávat, že by nahrazovala rajčata, pouze zjemní chuť a kečup lehce osladí, podobně jako cibule nebo červená řepa. Díky tomu nemusíte přidávat moc cukru a kečup bude ještě zdravější
     
  • Červenou řepu přidáváme do kečupu kvůli barvě, ale jen v malém množství, aby tam nebyla cítit.

 

Máte také ověřený rodinný recept? Podělte se s ním, rádi zveřejníme..;)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář