Nový Domov Alzheimer byl otevřen v Přerově!

Nový Domov Alzheimer byl otevřen v Přerově! image not found

V dnešní době mnoho lidí trpí zákeřnou Alzheimerovou nemocí nebo demencí. Právě pro ně je tady nový Domov Alzheimer.

Domov, který byl slavnostně otevřen v Přerově, poskytne místo pro 114 obyvatel nového Domova Alzheimer. Již nyní je ale podle ředitelky Moniky Kubjatové kapacita téměř naplněna. O jeho služby je obrovský zájem a první klienty zde přivítají již na začátku května. Čekají je zde moderně vybavené prostory, vlastní jídelna i s gastroprovozem, dokonce kavárna pro návštěvníky. Celý domov se řídí mottem: „Má to být domov pro ty, kteří potřebují vaši lásku a naši péči.“

Pro domov byla využita nevyužívaná budova Chemoprojektu. Ta byla postavena v 50. letech, ale již několik let chátrala a nebyla využitá. Rekonstrukce stála 150 milionů Kč, dalších 16 milionů město utržilo od realizující společnosti za nemovitost. 

„Před sedmi lety, v roce 2016, jsme poprvé přišli za zástupci města s myšlenkou, že chceme v Přerově vybudovat nové centrum a poskytovat službu, která tu chybí,“ vzpomněl na slavnostním zahájení Radek Žádník, ředitel společnosti Domov Alzheimer, která provozuje domovy i v dalších městech. Realizace projektu začala prohlídkou vhodných objektů ve městě, které nebyly využívány.

„Tehdy jsme uvažovali i o Strojaři, nakonec jsme se rozhodli pro bývalý Chemoprojekt. Projekt se podařilo dotáhnout do konce a já jsem rád, že tu máme nejen pěkný Domov pro seniory, ale i Domov Alzheimer,“ řekl primátor Přerova Petr Vrána.

 Alzheimerovou chorobou není lék a nemocí trpí v České republice 200 tisíc lidí.

(prerov.eu)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář