Další část cyklostezky Bečva v Hranicích se začíná stavět

Další část cyklostezky Bečva v Hranicích se začíná stavět image not found

Konečně začalo jarní počasí a tak byly na mnohých místezahájeny opravy a stavby. Není tomu jinak ani v případě dostavby cyklostezky Bečva u nás v Hranicích.

Tento nový úsek naváže na již hotovou část cyklostezky, která vede od Ústeckého mostu a končí u Partyzánské ulice. Ve stavbě se bude pokračovat až k mostu v ulici Mostní. Jedná se o 795 metrů dlouhý úsek, který bude široký 2,5-3,5 metru. 

Po dokončení této stavby bude cesta na kole pro cyklisty opět o něco bezpečnější. Vyhnou se tak frekventované hlavní silnici I/35 a mohou přes most okračovat směrem na Rybáře. I tuto část stezky ale letos čeká rekonstrukce, některé úseky jsou totiž dost poničené. V rozpočtu vyčlenilo město na tyto opravy 2,4 miliony korun, prozatím je ale tato akce ve fázi výběru firmy, která bude rekonstrukci provádět. Další projekty, které se chystají, jsou část cyklostezky v ulici Žáčkova a také nová cyklostezka Tovární – Římský most, která naváže na síť cyklostezek na severním konci Hranic.

Město získalo dotace na financování cyklostezky, projekt je spolufinancován z prostředků Státního fondu dopravní infrastruktury. Celkem by cyklostezka měla stát 4,6 milionu korun, dotace činí 85 % uznatelných nákladů, tedy asi  3,7 milionu korun, zbylých  900 tisíc je podíl města Hranic.

(mesto-hranice.cz)

 

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář