Přišli o stovky tisíc...

Přišli o stovky tisíc... image not found

Investice do kryptoměny opět nalákala další zájemce, kteří chtěli zhodnotit své úspory. Po provedených transakcích jim ale zůstaly jen oči pro pláč.

Obětí podvodníků se tentokrát stal manželský pár z Hranic, který v červenci navázal kontakt s osobami zabývajícími se investováním. Komunikace probíhala prostřednictvím mobilního telefonu a emailem. Poškozený nejprve zaplatil poplatek, pak zpřístupnil svůj počítač druhé straně a nechal si do něj nainstalovat program. Koncem července provedla rádoby manažerka společnosti zabývající se investováním do kraptoměn dvě platby z účtu poškozeného ve výši necelých 700 000 Kč na zahraniční účet a poškozený obě platby potvrdil. Stejně tak potvrdili ve dvou případech i odeslání peněz z účtu manželky ve výši přes 750 000 Kč.

O další finance v prozatím nezjištěné výši přišli tím, že jim neznámý pachatel přislíbil získat vložené peníze zpět, ale ani tato služba nebyla zadarmo a tak dle požadavku "zachránce" zaslali několik dalších plateb. Výsledek ale nebyl takový, jak si poškození představovali a přišli na služebnu oznámit, že se stali obětí podvodníků.

 Policie případ zaevidovala a kvalifikovala ho jako trestné činy podvod a neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací.

(PČR)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář