Judo Železo Hranice bylo medailově velmi úspěšné

Judo Železo Hranice bylo medailově velmi úspěšné image not found

Poslední zářijová sobota byla pro Judo Železo Hranice byla medailově úspěšná, kdy pět závodníků Masters se zúčastnilo otevřeného Mistrovství České republiky v Judu veteránů (veteráni) a devatenáct nejmladší hranických želízek se utkalo na prestižní International judo league ve spolupráci s polskými kluby.

MČR Masters Praha – otevřený turnaj

Do hlavního města na nejvyšší českou soutěž veteránů odcestovalo pět hranických zástupců z Judo Železo Hranice ve složení Tomáš Ličman, František Zlámal, Jana Poletinová, Pavel Vyhlídal a Ondřej Loukota, kteří kromě republikových soupeřů srovnali síly i se závodníky z Německa, Slovenska, Polska, Velké Británie, Ukrajiny a Uzbekistánu.

Největším úspěchem byla bezesporu mistrovská jízda Františka Zlámala do 66 kg, který dokázal zúročit svoji formu z prázdninových soustředění a závodů v Bratislavě. Nejprve deklasoval náročného soupeře z Ukrajiny a následně se mu podařilo udolat i německého soupeře z Dortmundu. Stal se tak letošním Mistrem ČR ve své kategorii.

Nádherný výkon předvedla i zkušená Jana Poletinová, který byla posunuta do vyšší váhové kategorie, aby měla dostatek soupeřek a zde i s pětikilovým hendikepem se nenechala zahanbit, kdy podlehla pouze letošní Mistryni Evropy a ukořistila titul Vicemistryně ČR.

Judistický matador Tomáš Ličman srovnával síly se svým uzbeckým sokem, kterého se mu však nepodařilo skolit na žádnou ze svých osobních technik, a přestože byl aktivnější, body nezískal. Po vyrovnaném boji tak dobil také titul Vicemistr ČR.

Ondřej Loukota předvedl excelentní výkon, dal srdíčko do všech bojů, kterých měl z celé výpravy nejvíce a zaslouženě bral taktéž stříbrnou medaili ícemistra ČR.

Posledním hranickým zástupcem byl Pavel Vyhlídal, který byl bohužel posunut do vyšší hmotnostní kategorie (66 kg). Ačkoli měl váhový deficit, díky svým schopnostem a zdatnostem dosáhl 3. místa a doplnil tak sbírku všech cenných kovů pro Judo Železo Hranice.

Trenér David Šatánek vyzdvihl výkony svých svěřenců: "Velká spokojenost s výkony našich judistů, kteří jsou příkladem mladým, že judo je možné provádět na vysoké úrovni v jakémkoli věku. Masters jsou špičkovou partou na celý život a po závodech si vzájemně se svými celoživotními soupeři předávají své osobní zkušenosti. Judo je více než sport, je to životní cesta a přátelství. Dělá judisty lepšími, a to je i cíl našeho klubu."

 

Mezinárodní judo liga - první turnaj po prázdninové pauze

Také tuto sobotu se vydalo 19 mladých judistů Železa na svůj první poprázdninový turnaj do nedalekého Prostějova na turnaj ze série International judo league. Prestižních závodů se letos zúčastnilo 425 judistů ze 4 států a 42 klubů. Naši judisté vytěžili maximum a získali hned 7 cenných kovů.

Zlatou medaili vybojovali Max Mísař a Dominik Vaculík. Stříbro získal Bruno Netočný a bronz přidali Dorotka Šustalová, Honzík Štefkeje, Víťa Šoman a Míša Vaculíková. Těsně pod stupni vítězů zůstali Julča Pospíšilová, Alička Kotíková a Vašek Dornica. V sobotu se bohužel neprosadil Jaroslav SamkoHonza Drábek, Jana Procházková, Tomáš Ondráček, Ondřej Janíček, Tobiáš Jačko, Franta Vávra, Vojta Dornica a Hynek Dluhoš.

Na takto obsazeném turnaji se každý vyhraný zápas a medaile počítá. Všem judistům gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů v nadcházejících turnajích, zhodnotil turnaj žáků trenéři Ondřej Rác a Jan Mazan.

(A. Purget)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář