Svatováclavské Gulášobraní a Javoříčko zvou na charitativní guláš

Svatováclavské Gulášobraní a Javoříčko zvou na charitativní guláš image not found

Svatováclavské Gulášobraní a Javoříčko zvou na charitativní guláš, zisk pomůže malé Kačence a Kájovi

Šest týmů se ve středu 28. září utká v přírodním areálu Nové Javoříčko o přízeň milovníků guláše. Vůně této svatováclavské speciality přiláká návštěvníky z širokého okolí a pohostí je bohatou degustací. O skvělou atmosféru se postará také koncert olomoucké kapely Fantajm, dražba, hodnotná tombola a skákací hrad pro děti.

Veškerý výtěžek z festivalu půjde díky Nadaci Malý Noe na pomoc handicapovaným dětem v nouzi – Kačence a Kájovi.

Který ze šesti týmů projeví nejvíce kulinářského umu a jejich guláš se stane majstrštykem festivalu? O tom rozhodne pětičlenná porota, která rozdělí body ve čtyřech kategoriích: chuť – barva – styl servírování a umělecký dojem týmu.

Od 10 do 14 hodin rozezní areál koncert kapely Fantajm, která přiveze poprock z úrodné Hané. A pro všechny, kdo milují překvapení a chtějí podpořit charitativní cíl akce, je připravena dražba a tombola. Každý, kdo si koupí los, pomůže dětem a vyhraje! Dražba pak proběhne během dne a jednou z cen je i trampolína v hodnotě 30.000 korun se symbolickou vyvolávací cenou.

"Celkový výtěžek z akce půjde na pomoc sedmileté Kačence, která potřebuje chodítko v hodnotě 58 tisíc korun. Narodila se předčasně, prodělala mimo jiné dětskou mozkovou obrnu a nemůže chodit. Část peněž už jsme vybrali, ale většina stále chybí a pojišťovna pomůcku nehradí. Pokud se povede peníze vybrat, pozná Kačenka svět ze zcela jiné perspektivy. A získáme-li větší obnos, podpoříme také dvanáctiletého Káju, který opět po mozkové obrně potřebuje rehabilitace nehrazené pojišťovnou," říká Jarek Strejček, předseda správní rady Nadace Malý Noe, která navíc sestavila pro festival vlastní gulášový tým.

Programem nás provede oblíbený moderátor a programový ředitel Rádia Haná Marek Berger. "Čeká nás skvělá atmosféra, hudba a guláš, co zahřeje a pomůžeme, bez ohledu na počasí. Tak přijďte za námi se bavit," zve Marek.

Program

9:00 – zahájení, vzplanou ohně pod kotlíky a začíná vaření.

10:00–14:00 – koncert a zábava s kapelou Fantajm.

Cca 11:30 – začíná prodej gulášů, na které vzápětí naváže jejich vyhodnocení. Lístky do tomboly lze zakoupit v průběhu celého dne.

"Pozvěte přátele, blízké či obchodní partnery, s nimiž se chcete potkat, ale není příležitost. Je to ideální čas i místo. Budete mít výborně navařeno, k tomu skvělou hudbu a zábavu, navíc za symbolickou cenu a pro dobrou věc. Pro děti je připraven skákací hrad a hřiště, pro všechny jedinečný areál se zahradou, nedaleké Javoříčské jeskyně i stálá expozice v muzeu," zve organizátorka a srdce festivalu Denisa Švecová.

 

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář