Recidivista doplatil na ukradené bedny od piva!

Recidivista doplatil na ukradené bedny od piva! image not found

Po několikaměsíční usilovné práci obvinili kriminalisté mladého muže (31) z Olomouce z přečinů krádeže a maření úředního rozhodnutí a vykázání.

Mladík se měl od května do září letošního roku dopustit v Olomouci  okolí více jak desítek krádeží. Specializoval se převáženě na jízdní kola, která kradl z koláren a sklepních prostor domů. Poradit si dokázal i s odstavenými koly na veřejných prostranstvích, která byla opatřena lankovými, či jinými jistícími zámky. Neopomněl ani na zaparkovaná auta, do kterých se v několika případech násilně vloupal a z jejich z interiéru odcizil zde ponechané věci. Svým jednáním měl způsobit celkovou škodu odcizením a poškozením ve výši téměř 200 000 korun.

Mimo majetkovou trestnou činnost jej navíc policisté dvakrát přistihli za volantem automobilu, ač měl soudně uložen zákaz řízení všech motorových vozidel.

V minulém týdnu ukradl v olomouckém obchodním domě čtyři prázdné přepravky od piv, které vrátil do automatu, ze kterého obdržel účtenku a tu měl předložit pokladní k proplacení. Po namarkování jej za pokladnou zadrželi pracovníci ostrahy, kteří přivolali policisty.

Díky shromážděným důkazním prostředkům, získaným především pečlivou operativní činností kriminalistů, si tak muž vyslechl své obvinění, ke kterému se doznal.

Obviněný byl v minulosti soudně trestán, převážně za majetkovou trestnou činnost.

Kriminalisté dali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby a o jeho dalším osudu v nejbližší době rozhodne soud.

V případě prokázání viny a odsouzení hrozí muži v krajním případě až 5 let za mřížemi.

(PČR)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář