Zlatý pohár judistů Železa z Mezinárodní soutěže v Bratislavě

Zlatý pohár judistů Železa z Mezinárodní soutěže v Bratislavě image not found

V minulém týdnu se zástupci Judo Železo Hranice zúčastnili Mezinárodní soutěže Masters v Bratislavě za účasti Itálie, ČR, Slovenska, Ukrajiny, Velké Británie, Polska, Chorvatska a Rakouska. Závody Masters v judu znamená, že i Ti, kteří chtějí být v judu stále aktivní a mají nad 30 let, mají stále šanci a závodí v dalších věkových a váhových kategoriích. Nejstaršímu účastníkovi turnaje bylo 84 let.

Náš třicetiletý benjamínek v Masters František Zlámal ukázal rychlými technikami, že s ním musí soupeři do budoucna počítat. Získal zlatou medaili a taktéž zlato v soutěži Držení, škrcení a páčení = tzv. „v boji na zemi“.

Dále se blýskl fénix Ondřej Loukota, který převálcoval všechny soupeře před časovým limitem až na místní špičku a právem tak získal 2. místo a taktéž stříbro v boji na zemi.

Nejzkušenější závodník z Judo Železo Hranice, Tomáš Ličman, pak přidal 1. místo v postoji, stejně tak zlato v boji na zemi.

„Největšího zlatého triumfu jsme dosáhli v družstvech díky družbě s našimi slovenskými přáteli a deklasovali jsme tak favorizovaný místní bratislavský tým, tým 4 států Mistra Homoly a tým Itálie + Polska. Putovní půlmetrový pohár tak zamířil do Hranic a je motivací pro mladé nadějné závodníky,“ zhodnotil celé klání trenér Jakub Horák a k tomu dodává: „Prázdninová příprava – účast na soustředěních pořádaných klubem na Potštátě a na Spálově a především na hranických tréninzích společně s českou reprezentací se zdárně podepisuje na výkonech Masters, kteří jsou perfektním sparingem i pro naše mladé pušky jako jsou K. Platoš, G. Nádvorníková, D. Vašut, A. Schoř, V. Kubala, V. Skurka a další.“

Judo Železo Hranice připravuje na září náborový program pro nové členy o tento jedinečný sport, sebeobranu a bojové umění, který má v Hranicích bohatou historii. Tímto by chtělo pozvat všechny zájemce od 4 let, aby si přišli do SC NAPARIA vyzkoušet judo zdarma.

(text:T. Ličman)

 

Fotka s pohárem: zleva Zlámal, Loukota a Ličman

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář