Město nechalo zpracovat Strategický plán rozvoje zeleně

Město nechalo zpracovat Strategický plán rozvoje zeleně image not found

Město si nechalo vypracovat strategický plán rozvoje systému zeleně města Hranice, na který získalo v rámci projektu "Management péče o sídelní zeleň v souladu se SMART" dotaci z Olomouckého kraje.

Město Hranice přistoupilo k tvorbě Strategického plánu rozvoje systému zeleně, protože chce začít k péči o zeleň přistupovat jedinečným a inovativním přístupem tak, aby bylo dosaženo co nejlepšího výsledku (zdravá, rozšířená zeleň) při dosažení co nejmenších nákladů na její údržbu. Území, kterého se plán týká, je vymezeno vybranými zastavenými částmi města Hranice.

V dokumentu budou navrženy taková Smart opatření managementu péče o sídelní  zeleň, která budou směřovat k dosažení její maximální možné kvality při optimálním využití disponibilních zdrojů. Jednou z oblastí, kterou se bude dokument zabývat a které má vliv na životní prostředí je v co největší míře využívat dešťovou vodu a hospodaření s ní. Strategický plán nejprve hodnotí stávající stav zeleně. Následně navrhuje opatření k realizaci a v poslední části se věnuje právě managementu zeleně, který je navržen v souladu s aktuálními trendy v oblasti zadržování a využívání dešťové vody v krajině.

Celkové náklady na tento strategický dokument dosahují výše přibližně 1,3 milionu korun. Olomoucký kraj na tento projekt přispěl 250 tisíci korun, zbývající částka je podíl města. Tento plán bude představen veřejnosti na podzim.

(město Hranice)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář