Krádež se odehrála trochu jinak, než muž popsal...

Krádež se odehrála trochu jinak, než muž popsal... image not found

Minulý týden jsme vás informovali o případu muže, který byl v podnapilém stavu okraden.

Na případu policisté intenzivně pracovali a následující den po oznámení se podařilo podezřelého muže zadržet. Na základě zjištěných nových okolností se případ udál trochu jinak, než jak byly uvedeny prvotní informace. Podezřelý společně s poškozeným a dalšími kamarády popíjel alkohol na různých místech v Hranicích. Později se od čerpací stanice na ulici Olomoucká skupinka vydala k lávce přes potok Velička. Všichni pak pokračovali dál a poškozený se zde zastavil a zůstal stát. Podezřelý mladík (19) se pak od skupinky odpojil a vrátil se zpátky k lávce za poškozeným. Chtěl po něm cigarety, které mu trčely z kapsy. Muž mu je ale odmítl dát, tak mu mladík dal takovou ránu do hlavy, že po ní upadl na zem. Jakmile se přetočil na záda, tak mu prošacoval kapsy a ukradl zmíněné cigarety, sluchátka, mobilní telefon v pouzdře, kde měl 400 Kč, občanku a platební kartu. Po odchodu útočníka poškozený na nějakou dobu usnul na zemi a až později se přemístil do místa bydliště.

Ještě tu noc mladík mobilní telefon prodal za pětistovku a z utržených peněz si koupil cigarety a nějaké jídlo. Občanku s platební kartou zapálil zapalovačem a pak zahrabal do listí. Po zadržení mladík s policisty spolupracoval a k napadení se přiznal.

Na základě těchto okolností byl případ překvalifikován na zločin loupež a podezřelému bylo sděleno obvinění z tohoto trestného činu a bylo zahájeno jeho trestní stíhání, které je vedeno na svobodě. Úplně čistý trestní rejstřík agresor taky nemá. Za loupež mu hrozí dle trestního zákoníku trest odnětí svobody od dvou do deseti let.

(PČR)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář