Na Třídě 1. máje vykvetou nové květinové záhony

Na Třídě 1. máje vykvetou nové květinové záhony image not found

Už v loňském roce začaly úpravy zeleně na Třídě 1. máje a v ulici Purgešova. Letos se tak můžeme těšit na  nové stromy a květinové pásy, které ozdobí naše město.

Ve většině případů půjde o úpravu ploch a vysazování trvalek a cibulovin. Před obchodním domem Koloseum byly vysazeny ozdobné stromy, ale budou zkrášleny i prostory před bývalým kinem a před Červenou jídelnou. Další lokalita je rozdělena na dvě části – jednou je napojení silnice I/47  za parkovištěm u Alberta, kde práce začaly již na podzim. Druhou částí  je prostor naproti restaurace Slavie, kde budou vysazeny nové květiny a jedna třešeň. Ta bude působit jako protiváha tmavých borovic, kdy kontrastně doplní jarní efekt kvetením a podzimní efekt vybarvením listů.  

Zbývající lokalitou je prostor před budovou Purgešova 1399, kde budou nevzhledná thuje a jalovec nahrazeny okrasnými třešněmi a prostor vyzdobí záhonky trvalek a cibulovin.

Mezi jídelnou a Koloseem je vysazováno 18 okrasných třešní. Jde o velkokvětou odrůdu prunus avium plena, která kvete v první fázi třešňových stromů sněhobílými, plnými květy na poměrně dlouhé období až 3 týdnů. Květy jsou sterilní, takže se hodí i do míst, kde si nemá být nepořádek z plodů. Opadavé listy jsou tmavě zelené a na podzim se barví do zlatavě oranžové a měděně červené. Tři třešně budou vysazeny před Červenou jídelnou a dalších 15 je již před Koloseem  Okrasné třešně opticky navážou na sakury , které již na Tř. 1 máje jsou. Nové okrasné třešně budou doplněny záhony trvalek a budou zde vysazeny i cibule dalších květin.

(mesto-hranice.cz)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář