ČESKÝ POHÁR V JABLONCI

ČESKÝ POHÁR V JABLONCI image not found

Judisté z Železa Hranice startovali na dvoudenním víkendovém Českém poháru v Jablonci nad Nisou.

Nejprve v sobotu se sedm mladých pušek z Hranic vydalo na konkurenčně velmi nabitý turnaj a po krásných výkonech si domů odvážejí dva cenné kovy.

O první medaili se postaral Matěj Macháček, který ve svých soubojích nechyboval a postoupil až do finále, kde však nestačil na soupeře z Hradce Králové a vybojoval tak skvělé 2. místo.

Druhou medaili získal Marek Podešva, který sice v úvodním duelu prohrál, avšak v následujících soubojích již neponechal nic náhodě a odvezl si bronzovou medaili.

S jednou výhrou se s turnajem rozloučili Michal a Dominik Vaculíkovi, Martina Štukovská a Adam Plevák. Bohužel se tentokrát nezadařilo ani Vojtovi Dornicovi.

V neděli se na stejné žíněnce představili také hraničtí reprezentanti v kategorii U23.

Nejlépe se vedlo Gabriele Nádvorníkové, která jako čerstvá medailistka z mistrovství republiky juniorů patřila k favoritkám turnaje. Ve váze do sedmdesáti kilogramů nenašla žádnou přemožitelku a vybojovala tak pro hranický oddíl zlato.

Do finále kategorie do šedesáti šesti kilogramů se podařilo probojovat také Vincentu Skurkovi, který na své cestě pavoukem porazil tři soupeře, z toho dva z Polska. Ve finálovém souboji však udělal taktickou chybu a musel se tak spokojit s druhým místem. Shodně se na třetích příčkách umístili zbývající dva členové výpravy - Šarlota Olšáková a Karel Platoš.

V trenérské židli se tentokrát nestandardně ocitl Václav Jašek, který se však své role mentora zhostil na výbornou a na začátek své trenérské kariéry si tak může připsat čtyři cenné kovy.

(text: O. Rác a Š. Skurka)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář