TaťánaFest se vrací jako ples

TaťánaFest se vrací jako ples image not found

Po "covidové" pauze se letos uskuteční 3. ročník akce TaťánaFest, tentokrát na Staré Střelnici pojatý jako ples.

Tento ročník bude také výjimečný tím, že připomene nedožité 60. narozeniny předčasně zesnulé pedagožky, sbormistryně a významné osobnosti hranické kultury PaedDr. Taťány Jonasové. Výročí správně náleželo do roku 2020, ale pandemie donutila plány organizátorů ze Spolku přátel Taťány Jonasové odložit až na letošek. 

Hlavními hudebními soubory se tak stanou na střídačku kapela LiThr a Hudecká muzika Franty Kopeckého. V přestávkách zbude dostatek prostoru i na několik hudebních těles, které nasměrují průběh večera zpět k tradičnímu formátu festivalového koncertu. Hranický dětský pěvecký sbor si zlehka připomene též 40. výročí založení, ke kterému samozřejmě chystá i samostatné slavnostní koncerty. Zazpívá si také přípravka a Ženský komorní sbor. Chystá se také "překvapení po desáté".

Organizátoři chtějí touto akcí i další plánovanou činností naplnit Tánin vzkaz, který před svou smrtí věnovala všem spřízněným hudebníkům: "Netruchlete, ale raději si zazpívejte. Sami navzájem, od srdce a z lásky. A já to uslyším."

Akce se uskuteční v sobotu 21. května 2022 od 18.30h.

Předprodej vstupenek v ceně 150,- Kč a místenek v ceně 50,- Kč probíhá od 2.5. v knihkupectví EZOP.

Další podrobnosti a informace zájemci naleznou na webu www.tatanafest.cz.

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář