Ze sklepů mizí jízdní kola

Ze sklepů mizí jízdní kola image not found

Policisté v této době čím dál častěji řeší přečiny krádeže a porušování domovní svobody.

Zatím neznámý pachatel se začátkem tohoto týdne násilně vloupal do sklepních prostor bytového domu v centru Olomouce. Vnikl do dvou kójí, a z jedné z nich odcizil dvě silniční jízdní kola. Celková způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na téměř 42 000 Kč.

V době od 25. dubna do 8. května zmizelo v Přerově jízdní kolo, osvětlení na kolo a hustilku. Poškozený škodu předběžně odhadl na bezmála 13 tisíc korun.

Další dvě horská jízdní kola zmizela zřejmě přes noc na 9. května ze sklepní kóje v domě na ulici kpt. Jaroše v Hranicích. V tomto případě poškozený způsobenou škodu předběžně vyčíslil na asi 37 tisíc Kč.

 V případě dopadení, prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody na 6 měsíců až 3 roky.

Stejnou zkušenost má v poslední době čím dál více lidí...

Do společných prostor domů se pachatel většinou dostane bez sebemenší námahy. Proto upozorňujeme nejen obyvatele bytových domů o nutnosti náležitého uzavírání vchodových dveří. Doporučujeme sklepní kóje opatřit oplechováním, bezpečným uzamčením a hodnotnější kola přimknout k pevnému předmětu. Důležité je i sledovat pohyb osob a v případě zjištění podezřelých okolností okamžitě kontaktovat linku 158.

(PČR)

Komentáře (1)

  • Jakub Fanta

    Thursday, May 12, 2022

    Jsem jeden z poškozených a ten trest 6 měsíců až 3 roky je smutný. 5 let na tvrdo bez podmínky a přelámat ruky, to by byl trest..

Přidat komentář