Dobrodružná road movie ZA SOUMRAKU z produkce olomoucké George Vision míří do kin

Dobrodružná road movie ZA SOUMRAKU z produkce olomoucké George Vision míří do kin image not found

Olomoucká produkční společnost George Vision uvádí do kin celovečerní snímek Za soumraku.

Dobrodružná road movie vznikla pod vedením režiséra Jiřího Slečky, a pod hlavičkou filmového studia George Pictures, jako jeho třetí celovečerní snímek. Tentokrát nás zavede v mysteriózním cestopisu na nejstrašidelnější místa Evropy. 

Parta sedmi přátel se vydává na dobrodružnou cestu Evropou. Každý z nich je jiný, přesto chtějí společně prozkoumat legendami opředená místa a zažít na vlastní kůži jedny z nejstrašidelnějších míst Slovenska, Maďarska a Rumunska.

„V každé zemi jsme si vytipovali tajemná místa, která nás lákala. Divák tak s námi zažije vypjaté i zábavné momenty a pocítí sílu působení tajuplných míst. Námět se začal rodit v minulém roce, scénář ale vždy vzniká až na místě. Vše je autentické a nikdy dopředu nevíme, co nás čeká,“ říká režisér snímku Jiří Slečka.

Nový snímek tak překračuje hranice Česka a současně tajemné chvíle vyvažuje humorem, který štáb provází po celou dobu i v překvapivých situacích při poznávání kultury, lidí či ochutnávání národních specialit.

„Každý z nás je úplně jiný, a v tom je celé kouzlo. Každý máme svůj pohled na jídlo, kulturu i strašidelná místa. Chtěli jsme ukázat jak pestrost zemí, tak různé úhly pohledu na totéž,“ vysvětluje Jirka.

Konkrétně štáb diváka zavádí na čtyři místa: na Slovensku do pohoří Tribeč, přezdívaného slovenský bermudský trojúhelník, kde se podle legendy ztrácejí lidé, dále pak na strašidelný dům ve Štiavnických Baních, starý přes 500 let. V Maďarsku pak navštívíme černý zámek u Balatonu a v Rumunsku transylvánský les hrůzy Hoia Baciu.

„Rumunsko je země s temnou historií a celou dobu nás provází místa spojená s Drákulou. Měli jsme ale možnost poznat i tamní kulturu a lokální jídlo díky známým, kteří v Rumunsku žijí,“ doplňuje Jirka.

A proč by si diváci neměli nechat novinku ujít? „Chceme ukázat, že spousta legend má racionální vysvětlení. Na druhou stranu jsme zažili i těžké chvíle, kterým bychom nikdy nevěřili. Film je napůl zábavná roadmovie o nás, kdy se budete smát, napůl ale budete zaskočeni z toho, co zažíváme. Atmosféru celého filmu navíc dotváří vyprávění moderátorky Martiny Qweetko Procházkové, která celému filmu dodala osobitý ráz,“ dodal Jirka.

 

Slavnostní premiéra filmu proběhne 25. června v kině Metropol v Olomouci.

 

 

Délka filmu: 90 minut

Režie: Jiří Slečka // Kamera: Pavel Rosypal ml., Michal Václavek // Foto: Martin Hradečný // Střih: Jiří Slečka // Produkce: Michaela Lasotová // Dramaturgie: Michal Václavek, Pavel Rosypal // Zvuk: Václav Steiger // Vypravěč: Martina Qweetko Procházková.

 

O tvůrcích George Vision je produkční společnost, která se specializuje na služby v oblasti video a audioprodukce. Její doménou je videoprodukce všeho druhu – tedy výroba reklamních spotů, firemních videí, zajišťují videopřenosy přednášek či kulturních akcí, ale také působivé záběry z ptačí perspektivy.

Mimoto je George Vision také sehranou partou lidí, která ‚z myšlenky stvoří skutečnost‘, a tak tvoří s nadšením pod hlavičkou spolku George Pictures i nevšední celovečerní filmy. A kromě své práce milují dobrodružství, tajemno a cestování.

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář