Falešný bankéř opět v akci

Falešný bankéř opět v akci image not found

Mladá žena (26) se tento týden opět stala obětí podvodu!

Kontaktoval ji údajný pracovník banky, který jí sdělil, že na jejím účtu evidují rozpracovanou žádost o úvěr. Současně jí navrhl, že záležitosti okolo úvěru spolu mohou dokončit. Mladá žena mu uvedla, že o úvěr nežádala, načež jí volající sdělil, že se jí zřejmě někdo naboural do účtu. Ihned však přišel s řešením, jak stávající situaci zachránit. Ženě poradil, aby si zřídila úvěr v co nejvyšší možné hodnotě. Důvodem mělo být umělé snížení bonity za účelem znemožnění získání úvěru na jejím účtu jiné osobě. Žena tak navštívila pobočku banky, půjčila si téměř 600 000 korun, které si rovnou vybrala v hotovosti.

Podle instrukcí volajícího se poté přesunula k bitcoinmatu, do kterého začala peníze postupně vkládat. Takto měla podle jeho slov vrátit vypůjčené peníze zpět bance. V momentě, kdy už do automatu vložila bezmála 400 000 korun, jí celá situace přišla podezřelá, a proto další vklady ukončila. Následně se obrátila na policisty s tím, že se stala zřejmě obětí podvodníka.

V průběhu několika hovorů, které žena vedla s údajným pracovníkem banky, ještě navíc přijímala telefonáty od domnělého policisty, který jí utvrzoval v tom, že opravdu došlo k napadení jejího účtu. Mimo jiné jí sdělil i to, aby celou věc s nikým nekonzultovala, že by se mohla dopustit protiprávního jednání.

Olomoučtí policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání přečinu podvodu, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest.

 

Nereagujte na telefonní hovory, emaily ani zprávy, ve kterých se Vás někdo pokouší vmanipulovat do situace, že jsou Vaše finanční prostředky v ohrožení a Vy musíte udělat další kroky pro jejich záchranu. Kdyby byly Vaše peníze v ohrožení, banka by zareagovala dávno už bez Vás.

(PČR)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář