Kvůli nárůstu cen se stopnou plánované stavby!

Kvůli nárůstu cen se stopnou plánované stavby! image not found

V posledních měsících zdražuje úplně vše - jídlo, plyn, benzín, elektřina i stavební materiál. To komplikuje život nám všem, soukromě, ale i  ve veřejné sféře. Město Hranice kvůli tomu muselo na dobu neurčitou odložit dlouho plánovanou stavbu předzámecké zahrady.  Bagry přitom svou práci již zahájily. 

„Protože nám do zámeckého klubu zatéká a je velice obtížné zjistit konkrétní místo, kde došlo k narušení hydroizolace, tak musíme odkrýt celý vršek nad zámeckým klubem,“ popisuje práci dvou menších bagrů před zámkem mluvčí hranické radnice Petr Bakovský.

„Odstraní se veškerá zemina, prověříme, jaký je stav povrchu, udělá se nová hydroizolace, která zabezpečí, aby do klubu voda už nezatékala, a potom se to znovu musí zakrýt vrstvou zeminy,“ dodává Bakovský.

Na tyto práce měla navazovat celková úprava předzámeckého prostoru. Radnice v místě plánovala vybudovat zahradu. Na poslední chvíli se ale vedení města rozhodlo akci stopnout. Jaké jsou důvody? „Jsou to finanční prostřeky, taková ta turbulentní doba, inflace, obrovský nárůst cen stavebních prací a materiálů. Začínali jsme na odhadovaných osmi milionech jako na částce za rekonstrukci. V současné době jsou náklady odhadované na dvacet milionů korun,“ vysvětluje místostarosta Hranic Vladimír Juračka.

Kvůli zdražovaní se budou měnit i další investice. Plánovaná rekonstrukce letního kina nebude provedena najednou, ale na etapy. A v ohrožení je také vybudování informačního centra v Teplicích nad Bečvou nebo stavba tělocvičny v Drahotuších. 

(zdroj: olomouc.rozhlas.cz, foto: infocentrum-hranice.cz)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář