Chtěla prodat papuče, přišla o 14 000 Kč

Chtěla prodat papuče, přišla o 14 000 Kč image not found

Dosud neznámý pachatel zareagoval v sobotu 9. dubna na inzerát uveřejněný na inzertním portále, kde žena (25) prodávala dámské papuče.

O jejich koupi muž projevil zájem s tím, že prodej bude zrealizován přes přepravní společnost. Poté ženě poslal odkaz, který měl posloužit k provedení platby za inzerované zboží. Důvěřivá žena na něj klikla a poté zde vyplnila všechny údaje k platební kartě, včetně PIN kódu k internetovému bankovnictví. Během chvíle jí přišlo potvrzení na částku 14 000 Kč, které odsouhlasila... Následnou kontrolou stavu svého konta zjistila, že z něj tato částka zmizela.

Olomoučtí policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání přečinu podvodu. V případě dopadení, prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli mimo jiné trest odnětí svobody až na 2 roky.

 

POLICIE opět apelujeme na občany, kteří prodávají zboží prostřednictvím inzertních portálů, či sociálních sítí, aby dbali zvýšené obezřetnosti. Falešní kupující se snaží vylákat z prodejců pod různými záminkami údaje k platební kartě, či internetovému bankovnictví. Poté je díky takto získaným informacím připraví o peníze. Podvodníci nejčastěji pracují s fiktivními přepravními společnostmi, podvodnými platebními bránami nebo falešnými příjemci.

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář