Michal Ondra vydává sbírku básní Nahá duše | Nahé tělo

Michal Ondra vydává sbírku básní Nahá duše | Nahé tělo image not found

Michal Ondra je rodák z Hranic, který je známý nejen jako ekonom, ale je také politik, kandidát do Poslanecké sněmovny či zakladatel holdingu MiOn Investment.

Nyní můžeme vstoupit do jeho duše v provokativní sbírce básní Nahá duše | Nahé tělo, která se zrodila v době covidového zastavení. Tehdy se Michalův život ekonomicky i společensky zastavil, možná i právě proto, aby mohla vzniknout tato lehce erotická sbírka básní, kterou svými ilustracemi doprovodila grafička Eva Krhovská.

„Sbírka vznikla spontánně. První báseň jsem napsal na vyhlídce nad městem Hranice. Jen jsem seděl a nechal myšlenky plynout. Pak už přicházely jedna báseň za druhou a postupně se zrodila celá sbírka,“ říká Michal o vzniku své prvotiny.

Sbírka nese podtitul Místy (s)prostá sbírka básní a odhaluje dosud neveřejnou stránku Michalovy tvůrčí osobnosti. Odkrývá jeho umělecké fantazie a, jak sám říká, prosté i místy sprosté podoby lásky i mužské touhy. Dráždí čtenářovu představivost erotickou hravostí a nebojí se ani pikantnějších veršů.

„Tvorba veršů je pro mě uměleckým aktem srovnatelným s tvorbou sochaře, který z žulového kvádru vytesá krásnou sochu. Prvně si zapíšu verše nahrubo, pak je opracovávám a následně už si hraji jen s písmenky. Mé básně jsou čistá fikce, nikoliv osobní zkušenost,“ vysvětluje Michal.

Dílo je navíc unikátní díky grafice a doprovodným kresbám – obojí z rukou ilustrátorky Evy Krhovské, s níž se Michal náhodně potkal na sociální síti Clubhouse: „Ilustrovat a sázet tuto básnickou sbírku pro mě byla výzva a zároveň pohlazení na duši. Pokusila jsem se dát básním i netradiční fyzickou podobu a věřím, že vás jejich vizuální poselství nadchne.“

Každý výtisk je číslovaný a podepsaný jak autorem básní, tak autorkou grafiky. Papír byl vybrán co nejšetrněji k životnímu prostředí a přebal vznikl z moderního recyklovaného kartonu s příměsí získanou ze zpracování třešní.

„Budu rád, když se vám má tvorba zalíbí a sbírka neskončí někde pod postelí, kde se stane svědkem tvorby jiné, reálné,“ dodává Michal s úsměvem.

Sbírku si můžete zakoupit na e-shopu www.nahebasne.cz.

UKÁZKA ZE SBÍRKY:

Michal Ondra je český multipotenciál, ekonom, politik, marketér, pivovarník, kouč a také spisovatel. Pochází z Hranic a rád si užívá svůj život i jeho výzvy. Tu největší si stanovil už na střední škole – a to, že se bude pohybovat v politice. Od té doby sbíral bohaté zkušenosti při studiu na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné na SU v Opavě, kde mimo jiné dva roky vyučovat ekonomické předměty. Působil sedm let v cestovním ruchu, marketingu a podílel se na řadě projektů, např. vzdělávací agentuře, informačním portálu pro město Hranice a založil holding MiOn Investment podporující začínající podnikatele. Je členem hnutí Starostové a nezávislí, členem Krajského výboru STAN pro Olomoucký kraj a v podzimních volbách 2021 kandidoval do Poslanecké sněmovny. Zajímá se o osobní rozvoj, time management, svobodné podnikání, bankovní a finanční služby i uměleckou tvorbu. Rád si zaplave, vyrazí na turistiku, fotí a nedá dopustit na etiketu a společenské chování.

http://www.michalondra.cz/

Komentáře (1)

  • Vašek

    Wednesday, March 30, 2022

    Bože to jsou sračky ...

Přidat komentář