Do Hranic se sjelo 370 judistů!

Do Hranic se sjelo 370 judistů! image not found

Do Hranic se sjelo 370 judistů z ČR a Polska na Český pohár

Je tomu již několik let, co se naposledy na břehu Bečvy konal český pohár v judu. Soutěž dorostenců a juniorů letos poprvé hostilo Sportovní centrum Naparia a kvalitní zastoupení na něm měl i domácí oddíl, který celou událost organizoval. Z šesti závodníků se pěti z nich podařilo probojovat až do finálových bloků soutěže, které se zúčastnilo přes 370 judistů a judistek z 80 českých a polských klubů.

Nejlépe se v kategorii dorostenců nad devadesát kilogramů dařilo Adamu Schořovi, který na své cestě do finále převálcoval závodníky z Hradce králové a Frýdku-Místku. Ve finále však nestačil na závodníka z Vršovic a musel se tak spokojit se 2. místem.

V kategorii juniorů do 23 let brali shodně 3. místo Platoš, Kubala a Nádvorníková. Karel Platoš předváděl v kategorii do jednaosmdesáti kilogramů krásné judo v postoji i na zemi. Podařilo se mu porazit tři soupeře, nestačil pouze na reprezentanta a favorita Svobodu z Litoměřic. Vojta Kubala na své cestě k třetímu místu porazil dva soupeře a prohrál pouze s reprezentantem Polska a pozdějším vítězem Zenderem. Dvě vítězství a třetí místo si v kategorii juniorek připsala také Gabriela Nádvorníková.

Těsně pod stupněm vítězů skončil v kategorii do šedesáti šesti kilogramů Vincent Skurka, který se sice probojoval až do semifinále, následně však nestačil na své soupeře a obsadil páté místo. V kategorii do jednaosmdesáti kilogramů se tentokrát nedařilo Dominiku Vašutovi.

"Hranice již mají dostatek zkušeností s pořádáním mistrovských soutěží v rámci Českého svazu juda, z hlediska vysokého počtu přihlášených závodníků však pro nás sobotní turnaj představoval výzvu. Jsem rád, že po technické stránce proběhlo vše tak, jak mělo a je potěšující, že se ve výborné konkurenci prosadili i domácí závodníci!" hodnotil průběh turnaje ředitel soutěže Adam Purgert.

Český pohár Ostrava

Ve stejný den kromě dorostenců a juniorů v Hranicích válčili také naši mladší žáci v Ostravě. Pro tuto kategorii se také jednalo o první český pohár tohoto roku, na kterém nesměli chybět ani zástupci Judo Železo Hranice.

V konkurenci závodníků z celé republiky se naši závodníci určitě neztratili a získali hned 2 cenné kovy. Nejlépe se vedlo Martině Štukovské, která po skvělém výkonu získala zlatou medaili. Druhou medaili do sbírky přidal Matěj Macháček, který po vynikajících výkonech postoupil až do semifinále, kde však nestačil na pozdějšího vítěze turnaje, a tím pádem ho čekal souboj o bronz, kde již nezaváhal a odvezl si bronz. Posledním zástupcem našeho klubu na tomto turnaji byl Ondřej Janíček, který po jedné výhře a dvou prohrách obsadil krásné 9. místo. Všem závodníkům gratulujeme a přejeme mnoho dalších úspěchů v následujících turnajích.

 

text: Š. Skurka

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář