Hraničtí judisté zažili medailovou smršť!

Hraničtí judisté zažili medailovou smršť! image not found

Medailová smršť železných judistů na dvou nedělních turnajích

V neděli 13.3. se souběžně konaly dva turnaje, na kterých naši judisté nesměli chybět.

První turnaj se konal v nedaleké Olomouci. Turnaje se zúčastnilo hned 24 železných judistů.

V nejmladší kategorii U9 zvítězil a zlatou mediali bral Maty Hubka. Stříbro bral Bruno Mlčoch. Bronzové medaile získaly Eliška Hanzlíková a Dorotka Šustalová.

Nejvíce zástupců mělo Železo v kategorii U11. Zlaté medaile vybojovali Luky Orság, Šimon Šustal a Mára Bezunk. Stříbrné medaile získali Adrianka Barboříková, Láďa Skácel, Víťa Šoman, Verča Sýkorová a Vojta Fabián. Bronz si na krk pověsili Dan Horký a Tom Hybner. Těsně pod bednou skončili Honza Drábek, Maty Strnadel a Metoděj Skácel.

V mladších žácích vybojovali bronzové medaile Kája Pavlíčková, Alice Kotíková, Ema Tlusťáková a František Vávra. S pomyslnou bramborou, ale velikou pochvalou z turnaje odjeli Samuel Marek, Mira Skácel a Luky Horký.

„Za trenéry naprostá spokojenost, pro některé děti to byl první větší turnaj. Všichni zúčastnění mají obrovskou pochvalu a motivaci se dál zlepšovat,“ chválila své svěřence trenérka Maruška Holčáková.

 

Mistrovství Euroregionu Beskydy

Menší čtyřčlenná výprava se vydala na mistrovství euroregionu Beskydy. V konkurenci téměř 600 závodníků z Česka, Polska a Slovenska se kluci rozhodně neztratili a předvedli krásné judo.

Adam Plevák bojoval celé dvě minuty, zápas byl velice vyrovnaný, Adam však udělal těsně před koncem chybu, upadl na wazari a do dalších bojů již nezasáhl. Krásná pátá místa shodně vybojovali Jaroslav Samko, Matyáš Macháček a Ondra Janíček.

„Jarda první zápas s přehledem vyhrál, ve druhém zápase taktéž dominoval, bohužel jej nedokázal dotáhnout do vítězného konce a bral tak páté místo,“ popisuje průběh turnaje trenér Ondra Rác a pokračuje: „Maty Macháček se po dvou výhrách na IPPON probojoval do semifinále, ve kterém prohrál až ve zlatém skóre. V boji o bronz se projevila únava z předchozích zápasů a posledního svého soupeře již nezdolal.“

Podobný průběh postihli posledního člena výpravy Ondru Janíčka. V prvním zápase zvítězil před časovým limitem. Ve druhém zápase prohrál s pozdějším vítězem, ale hned poté si spravil chuť opravným zápasem a postoupil tak do boje o třetí místo. Za vyrovnaného skóre wazari na obou stranách pokračoval zápas zlatým skóre, ve kterém se podařilo soupeři nasadit držení, ze kterého Ondra sice utekl, ale svůj poslední zápas nakonec prohrál.

 

„Ačkoli kluci medaili nepřivezli, podali bojovný výkon a získali cenné zkušenosti, které bez pochyb zúročí na dalších turnajích,“ zhodnotil nedělní výkony trenér Michal Samko.

(text, foto: JUDO)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář