Týral svoji družku, byl vykázán!

Týral svoji družku, byl vykázán! image not found

Urážky, nadávky, vyhrůžky a fyzické napadání již dál nechtěla snášet mladá žena, která bydlí ve společné domácnosti se svým druhem, uživatelem návykových látek, v Hranicích.

Žena kontaktovala policii poté, co je oba muž uzamkl v bytě a od soboty jí bránil v odchodu. Opustit domácnost se jí podařilo až poté, co násilník v pondělí v ranních hodinách odešel do zaměstnání a klíče nechal doma. Z její výpovědi vyplynulo, že byla fyzickému a psychickému týrání vystavena přibližně od poloviny roku 2020, které spočívalo v tom, že ji bil po celém těle, tahal za vlasy, vulgárně jí nadával a zakazoval jí styk s blízkými osobami.

Zprvu nebyly útoky tak časté a intenzivní, ale zhruba od poloviny loňského roku se staly pravidelnou součástí jejich společného žití minimálně dvakrát za týden. Postupně přibývaly i psychické nátlaky spočívající v různých zákazech a podřizování se partnerovým rozmarům a rozkazům, pokud se postavila na odpor, následovaly nadávky a bití.

Žena musela v minulosti, v souvislosti s fyzickým napadením, několikrát vyhledat i lékařské ošetření. Vzhledem k tomu, že byly shledány jednoznačné důvody pro využití zákonného oprávnění, byl podezřelý mladý násilník vykázán na dobu 10 dnů ze společného obydlí a z jeho bezprostředního okolí. Na základě výše popsaného byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu týrání osoby žijící ve společné domácnosti s trestní sazbou 2-8 let

V loňském roce byl na přerovském okrese využit institut vykázání násilné osoby v 9 případech, letos už se jedná o 4 případ.

(PČR)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář