Koncert na pomoc Ukrajině!

Koncert na pomoc Ukrajině! image not found

Minulý týden se konal Charitativní koncert v Moravském divadle v Olomouci na pomoc Ukrajině.

Sál byl úplně plný, všch 420 míst bylo obsazeno. Výtěžek z koncertu poputuje na nákup zdravotnického materiálu a ochranného vybavení pro obránce Ukrajiny.

Benefiční akce se zúčastnili přední čeští písničkáři. Na jevišti divadla vystoupili Karel Plíhal se synem Matějem, Xindl XKarel Holas a František Černý z kapely ČechomorJaroslav Samson Lenk a kapela Mňága a Žďorp. Právě Karel Plíhal byl iniciátorem charitativního vystoupení, svou myšlenkou následně nadchnul i další kolegy z branže. 

"V tuto chvíli koncert vynesl částku asi 618 tisíc korun. My doufáme, že se to ještě pohne a ještě se dostaneme na víc," uvedl včera pozdě večer mluvčí divadla David Kresta.

Vstupenka do divadla přišla na 1000 Kč. Lístky byly vyprodány jen několik hodin po zveřejnění informace o konání koncertu. Pro zájemce, kteří do divadla nedostali nebo si jej chtěli vychutnat z domova, připravili pořadatelé on-line přenos. Vstupenky na něj byly k dostání za 200, 500, 1000, 5000 nebo 10 tisíc korun. Suma, kterou se takto podařilo vybrat, činila téměř 200 tisíc Kč.

Výtěžek z vystoupení bude směřovat společnosti Post Bellum. Za vybrané peníze plánuje podle ředitele pobočky Paměť národa Střední Morava Petra Zavadilová nakoupit zdravotnický materiál. Pořídí také ochranné vybavení zvyšující bezpečnost obránců Ukrajiny, jako jsou neprůstřelné vesty, helmy, rukavice, vysílačky, drony s nočním viděním a další neútočné vybavení.

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář