Skatepark v Přerově je otevřený i přes zimu

Skatepark v Přerově je otevřený i přes zimu image not found

Skateparky bývají vždy přes zimu uzavřeny. Jinak to ale letos vymysleli v Přerově. Protože skatepark u velké Laguny je velmi oblíbené přerovsé sportoviště, zůstává i přes zimu otevřené.

„Chtěli zkrátka trénovat na překážkách i přes zimu. Jejich požadavek jsme projednali se správcem, tedy s technickými službami, a protože jsme neshledali žádný vážnější důvod, tak vycházíme jejich přání vstříc,“ informoval vedoucí odboru majetku města Přerova Miloslav Dohnal. V současné době se vypracovává nový provozní řád, ten bude hotový v průběhu příštího týdne a od pátku 28. ledna už mohou areál využívat milovníci adrenalinu.

„Až dosud platilo, že od začátku prosince do konce února byl skatepark uzavřen. To tedy měníme, ale upozorňujeme uživatele, že by areál měli využívat za předpokladu vhodných klimatických podmínek. Věříme v jejich rozumný přístup,“ okomentoval novinku přerovský radní Michal Zácha. I s novým provozním řádem ale budou stále platit „staré zákazy“ – na venkovní sportoviště se například nesmí nosit alkohol či jiné omamné látky, nesmí se tam kouřit, rozdělávat oheň či používat pyrotechniku, zapovězeno je mít tu zbraně nebo ostré předměty. Zakázáno je i vnášení překážek, které nebyly dodány a schváleny provozovatelem.

Skatepark u Laguny prochází pravidelnou kontrolou a vloni v červnu tam technici zjistili závady na překážkách, ty byly opraveny a zároveň přibyly nové překážky. „Na podzim proto byly upraveny dvě překážky – rail a fun box – a přikoupeny tři další. Přibyl tu takzvaný manual-table a dvě překážky zvané rail, jedna o délce 3 a druhá o délce 4 metry,“ vzpomněl Petr Školoud z odboru majetku. Za úpravy a nové atrakce zaplatilo město 160 tisíc korun.

(novinykraje.cz)

 

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář