Hraničtí železní judisté o víkendu bodovali v Olomouci i České Třebové

Hraničtí železní judisté o víkendu bodovali v Olomouci i České Třebové image not found

O víkendu hraničtí judisté reprezentovali naše město na turnajích v Olomouci a České Třebové a to prakticky ve všech věkových kategoriích a v každé z nich dokázali bodovat.

Pohár nadějí Olomouc

První letošní turnaj pro kategorii dorostenců a mužů se konal v Olomouci. Jediným dorostencem, který zápasil v barvách Judo Železo Hranice, byl Adam Schoř v kategorii nad 90 kg. Adamovi se dařilo a po sérii vítězství narazil soupeře ze Slovenska. Po vyrovnaném základním čase se muselo prodlužovat. Po dvou minutách zlatého skóre bohužel udělal Adam chybu a spadl na IPPON. V boji o bronz již nezaváhal a o 20 kg těžšího soupeře z Brna dokázal porazit a zaslouženě bral bronzovou medaili.

V seniorské kategorii se nejvíce dařilo v supertěžké váze Václavu Jaškovi, který dokázal porazit 4 z 5 soupeřů a zaslouženě bral stříbro.

Další stříbrnou medaili přidal do sbírky Robert Trojnar startující v kategorii do 90 kg. Ten postupně porazil soupeře z Řecka a Prahy. Ve finále bohužel nestačil na jiného českého reprezentanta.

Julie Švecová, po sloučení kategorií do 78 kg a nad 78 kg, vyhrála 2 ze 3 utkání. V utkání s Rakouskou závodnicí sice vyhrávala na wazari, po chybě bohužel spadla na ippon a brala tak bronz. Na devátých příčkách shodně skončili Vincent Skurka, Karel Platoš a Gabriela Nádvorníková.

 

Velká cena České Třebové

Dvoudenní turnaj pro benjamínky a mladší žáky se v tradičně nabité konkurenci konal v České Třebové. Ani zde se železní judisté neztratili a v obou dnech se jim podařilo ukořistit cenné kovy.

V sobotu se na žíněnce představili mláďata, kteří přijeli sice v nízkém počtu tří závodníků, avšak každý z nich si odvezl medaili. Stříbrné medaile si po výborných výkonech odvezli Šimon Šustal a Jaroslav Samko. Po těžkých soubojích se nakonec podařilo Lukášovi Orságovi přidat do sbírky bronz.

V neděli přicestovalo na turnaj již 7 závodníků hranického klubu, aby se poprali o cenné kovy v kategorii mladších žáků. Nejlépe si vedl Marek Podešva, který do turnaje naskočil sérií výher, která se mu podařila udržet až do finále. V něm bohužel nestačil na ostravského soupeře a odváží si tak stříbrnou medaili. Druhou medaili v této kategorii přidala Martina Štukovská, která po dvou porážkách a jedné výhře získala bronzovou medaili. Do boje o bronzovou medaili se taktéž probojoval po výborném výkonu Ondřej Janíček, který bohužel na soupeře nestačil a umístil se na konečném 5. místě. Na devátých místech skončili shodně Vojtěch Dornica, Adam Plevák, Matěj Macháček a Hynek Dluhoš.

 

„Všichni do svých zápasu dali maximum, a i když to tentokrát nevyšlo u všech, každý ví, co má zlepšit a jak na sobě nadále pracovat. Na turnaj dále navazoval výborně zorganizovaný jednodenní tréninkový kemp, který vedl několikanásobný olympionik a současný trenér ženské reprezentace Jaromír Ježek. Pro naše závodníky to byla úžasná příležitost, jak se přiučit nových technikám a současně porovnat síly s konkurencí v tréninkovém módu – randori,“ zhodnotil úspěšný víkend a výkon svých svěřenců Ondřej Rác.

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář