Naše město se připojí k Systému managementu společenské odpovědnosti

Naše město se připojí k Systému managementu společenské odpovědnosti image not found

V nedávné době naše město získalo mnoho prerstižních ocenění. V roce 2020 to např. bylo 2. místo v Národní ceně České republiky za společenskou odpovědnost, v roce 2021 to byla Cena hejtmana Olomouckého kraje za společenskou odpovědnost v kategorii obcí s rozšířenou působností a nejvýznamnějším oceněnímje bezpochyby titul Ambasador kvality České republiky. Tuto soutěž vypisuje Česká společnost pro jakost, letos ve spolupráci s Asociací malých a středních podniků a živnostníků ČR. 

Porotě se na Hranicích nejvíce líbila spolupráce mezi radnicí a občany a reakce na jejich potřeby. Úřad také cílí svoje aktivity do oblasti „smart city“ s velkým důrazem na ochranu životního prostředí. Odpovědní pracovníci se navíc osobně podílejí na projektech, díky nimž dochází ke sdílení zkušeností a nástrojů řízení kvality. Vystupují na konferencích a jsou zapojeni do benchmarkingových aktivit, aby své know-how mohli předávat dále.

Vedení města se proto rozhodlo povýšit uplatňování principu společenské odpovědnosti do roviny certifikace podle České technické normy ČSN 01 0391 - Systém managementu společenské odpovědnosti. Certifikace proběhne v březnu. Město se tak zavazuje zohledňovat při svém rozhodování princip společenské odpovědnosti, tedy bude vždy přihližet při své činnosti na potřeby svých občanů, dodavatelů, zaměstnanců nebo příspěvkových organizací. Dále se město zavazuje minimalizovat negativní dopady na životní prostředí v rámci ekonomických, sociálních a enviromentálních aspektů a koncepčně rozvíjet všechny oblasti spadajících do těchto činností.

 

 

 

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář