V autě vezl čtvrt kilo konopí!

V autě vezl čtvrt kilo konopí! image not found

Minulý týden zastavila hlídka Celního úřadu pro Olomoucký kraj na dálnici Olomoucí a Lipníkem nad Bečvou osobní automobil. V autě jeli dva cizinci (26, 38) a úředníci po kontrola vozidla našli dva sáčky s obsahem sušené rostlinné hmoty. Na místo přivolaní policisté zjistili, že se jedná o sušenou rostlinou hmotu konopí o váze přes čtvrt kilogramu.

Krátce na to sdělili olomoučtí kriminalisté mladšímu z mužů podezření ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který mu podle trestního zákoníku hrozí až pět let za mřížemi. 

O několik dní později měli celníci další "úlovek." Na dálnici ve směru z Ostravy na Olomouc zastavili řidiče (30) BMW, který vezl přes 15 sazenic konopí. Na místo přivolaní kriminalisté rostliny zajistili, muže převzali k dalším úkonům a prověřují ho pro podezření ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy ve stádiu pokusu. V případě prokázání viny a odsouzení mladému muži hrozí trest odnětí svobody na 1 až 5 let nebo peněžitý trest. 

(PČR)

Komentáře (1)

  • Wednesday, February 23, 2022

    Co to zase policisté šíří? Pokud se jedná o sazenice, tak se nejedná o přečin, nebo se mýlím?

Přidat komentář