Judo Železo Hranice je v první lize mužů stříbrné.

Judo Železo Hranice je v první lize mužů stříbrné. image not found

Výborný úspěch se podařil hranickým judistům, kteří v sobotu ve finálovém kole první ligy mužů vybojovali druhé místo! Systém soutěže je následující: v několika kolech se mezi sebou utkají týmy v „české“ a „moravské“ skupině. Tři nejlepší týmy z obou skupin pak soupeří ve finálové skupině 1. ligy, první dva týmy následně postupují do baráže extraligy. 

 

Hranice nastupovaly do posledního kola soutěže jako lídři tabulky. Tuto pozici si zajistily pěti vyhranými zápasy v moravské skupině soutěže, která proběhla před dvěma týdny. Cíl byl proto jasný – udržet se na vítězné vlně a vybojovat pro Hranice postup do baráže!

 

Tým nastupoval do soutěže v klasické sestavě tvořené z kmenových závodníků. V prvním zápase si Hranice připsaly vítězství nad týmem Academy Praha – vítězem české skupiny. Ve druhém pak porazily družstvo z Hradce Králové, které nakonec obsadilo celkové třetí místo. Šňůru vítězství ale přeťal tým Plzně, který hranické judisty porazil 3:4. Následně hraničtí zabojovali a porazili tým Prachatic.

V posledním zápase a pomyslném finále 1. ligy mužů nastoupily Hranice proti Judo klubu Olomouc. Přestože v předchozím kole ve společném souboji triumfovaly Hranice, nyní se na domácí půdě dařilo lépe olomouckým závodníkům, kteří zvítězili nejtěsnějším poměrem 3:4. Neporaženému vítězi finálové skupiny gratulujeme a nezoufáme – druhé místo v první lize mužů znamená postup do baráže, ve které se utkají právě Olomouc a Hranice se dvěma dalšími týmy o postup do extraligy.

„Přestože jsme měli ambici soutěž vyhrát, konečné druhé místo je pěkným výsledkem a co je podstatné, baráž máme jistou. O postup do extraligy, která je nejvyšší českou soutěží, se Hranice pokoušely již před vypuknutím pandemie. Tehdy se nám to nepodařilo. Již mnohokrát jsme ale ukázali, že můžeme porazit kterýkoliv tým v první lize, tak uvidíme, jak to dopadne tentokrát,“ zhodnotil výsledek soutěže trenér družstva Lubomír Jakubík.

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář