Dům zvládne postavit každý kutil...

Dům zvládne postavit každý kutil... image not found

Zkušenost s postavením domu z pěti lodních kontejnerů a také zpětná vazba od sledujících vedla k tomu, že pan Marek Popálený staví jednodušší a levnější variantu z jednoho kontejneru. Již dnes jej v podstatě živí YouTube díky předchozímu projektu. 

Popálený věří, že časem bude kontejnerových domů mnohonásobně přibývat a v budoucnu spousta lidí při stavbě sáhne po alternativním řešení. „Z bydlení se stává extrémně drahá záležitost a lidé hledají možnosti, jak na něj dosáhnout,“ vysvětluje.

Předpokládá, že se tato stavba vejde do částky 500 000 korun, který je spočítaný s ohledem na předcházející projekt. Jen je otázkou, jak stouply ceny veškerých materiálů v rámci inflace a dopravy.

Toto bydlení bude při zapojení technologií dražší, ale  bude se jednat o nízkoenergetickou a pasivní stavbu. Všeobecně je taková doba, která vyžaduje nalezení varianty, která nebude závislá na systému.

Tento projekt bude tzv. tiny house z jednoho kontejneru  použije jediný kontejner o rozměrech 12 x 2,4 m. a jeho velikost bude odpovídat bytu 2+kk a bude mít 28 metrů čtverečních. Tato varianta bude pojízdná. Kontejnerový dům bude tedy stát na návěsu. Dům bude nezávislý na sítích. Dům bude mít vlastní fotovoltaiku. Bude zde sbírána dešťová voda, která bude čistěná a přiváděna do domu. Bude mít i vlastní jímku, která bude umístěna pod návěsem. V jímce bude biokultura, která bude rozkládat splašky a bude moct být vypuštěna do kanálu.

Bude izolovaný zvenku, aby zevnitř nebylo ubráno díky izolaci domu ani trochu místa.

Každý bude mít možnost tento projekt okopírovat. Udělám to tak, aby to mohl zvládnout každý laik – kutil, který bude mít čas, protože bude k dispozici soupis veškerého materiálu a projektová dokumentace. Seznam materiálu lze zakoupit na HitHit již nyní za 1 000 Kč a s kompletním projektem za 2 000 Kč.

Tři měsíce bude trvat první fáze. Po první fázi bude možné zapojit obytný kontejner k sítím a bydlet. Tři měsíce bude trvat další část projektu, kdy se zajistí, aby se kontejner nemusel připojit k sítím. Je možné, že to ale  bude trvat kratší dobu.

Po dokončení projektu bude možné si tiny house pronajmout, aby si mohli vyzkoušet, než se do kontejnerového bydlení sami pustí. Zakoupit lze již nyní právě na HitHit:

Pronájem:

1 noc – 2 000 Kč

2 noci – 3 000 Kč

3 noci – 4 000 Kč

Nová série videí začne na Youtube vycházet právě na konci listopadu. 

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář