Za příznivých podmínek bude na náměstí bohatý program včetně kluziště.

Za příznivých podmínek bude na náměstí bohatý program včetně kluziště. image not found

Ani letos nebudeme ochuzeni o tradiční vánoční dění na hranickém náměstí, kde se po dvou letech opět objeví umělé kluziště. Rozsvěcení vánočního stromu je naplánováno na pátek 3. prosince, sváteční ruch a shon v centru města však započne už 28. listopadu.

O první adventní neděli se totiž na náměstí objeví tradiční Halouzkův betlém a děti budou moci předat dopisy do Ježíškovy pošty. Hlavní zvědavost ale jako tradičně obestírá rozsvěcení vánočního stromu, které připadá na pátek 3. prosince.

To se letos obejde bez vánočního kamionu, místo toho přijede zpěvačka Olga Lounová s kapelou.

„Nebudou chybět ani andělé na chůdách, virtuóz Jiří Erlebach, vánoční dílny nebo živá zvířátka,“ vyjmenovala programová pracovnice MKZ Hranice Mirka Krůpová.

Vánoční program následně bude na náměstí pokračovat každý den, až do 21. prosince.

Z hudebních hostů se představí například folková skupina Madalen, moderní cimbálová muzika Blue Cimbal nebo country kapela Poutníci.

Místnímu publiku zahrají a zazpívají také rockoví No Limit, Lucie revival či Add Gospel.

Malí i velcí se mohou těšit také na pohádku Vánoce v naší chaloupce, živý betlém i rozdávání betlémského světla. Stejně jako v minulém roce připravuje MKZ speciální vánoční výzdobu celého náměstí.

„Výzdoba ale bude odlišná, tentokrát je ústředním motivem modrotisk,“ prozradila Mirka Krůpová.

Od 5. prosince bude náměstí dominovat umělé kluziště, které se do centra města vrací po roční odmlce. Loňskou absenci nejen kluziště, ale v podstatě celého vánočního programu zapříčinila nepříznivá epidemická situace okolo covidu-19. Tento Damoklův meč ostatně visí i nad letošními Vánocemi.

Komentáře (1)

  • Tomáš Fuk

    Monday, November 8, 2021

    A co dostupnost toalet, popř. příslušného sociálního zařízení? Kde je účinkující, proodejci a návštěvníci akcí na náměstí naleznou? Nikde, Protože nejsou. Na zámku je omezená provozní doba a je to trochu z ruky. A co tak zbudovat toto příslušné zařízení v přízemí staré radnice? Akcí na náměstí (námku) je víc a víc. Už jsem někde tuto úvahu četl, ale chybí vůle (vy)volených.

Přidat komentář