V Přerově mají samuraje.

V Přerově mají samuraje. image not found

Když se řekne samuraj, představíme si hlavně japonské bojovníky císaře ze středověku. Ale pozor. Jednoho samuraje můžete potkat v Přerově. Jmenuje se René Garcia.

Zakladatel přerovské školy japonských bojových umění Agatsu Ryu René Garcia je vůbec prvním českým nositelem honosného titulu Samuraj. Má také titul Shihan, tedy ve volném překladu učitel učitelů, je mentor, mezinárodní zkušební komisař a garant pro jujutsu a aikijutsu.

K bojovému umění se dostal přes svého kamaráda, se kterým se byl podívat na ukázky jujutsu v Praze. Cvičit začal oficiálně až ve svých patnácti letech v Přerově. Zkušenost má s jujutsu, aikibudo/aikijutsu, aikidem, judem a také pořádal kurzy sebeobrany. Je držitelem mezinárodního certifikátu Instruktora Sebeobrany (SDI). Vyučoval v zahraničí, dokonce i na Kubě. Jujutsu začal studovat v roce 1997 nejprve pod vedením Lubomíra Poláka, poté Ivana Šnajdara. V roce 2017 obdržel titul Shihan a povýšil na 6. Dan. Věnuje se dále kenjutsu a aikijutsu, kde dosáhl 4. Dan. V roce 2018 byl jmenován Samurajem.

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář