Rockovou scénu 90. let připomene výstava i vzpomínkový večer.

Rockovou scénu 90. let připomene výstava i vzpomínkový večer. image not found

Výstavu pod názvem Hranická rocková scéna 90. let nabídne od 23.9. do 5.12.2021 hranické muzeum na Staré radnici. Expozice připomene mimořádné porevoluční kulturní vzepětí, kdy v Hranicích a okolí fungovalo více než 20 kapel, pořádala se spousta koncertů a akcí v čele s festivalem Rockové Hranice, fungovalo několik hudebních klubů a hospod s pravidelným koncertním programem. Návštěvníci uvidí mimo jiné instalaci dobové rockové zkušebny, plakáty, fotky, novinové články, hudební nástroje a různé rarity zapůjčené od muzikantů a pamětníků. Soustředí se také na osobnosti, které z této líhně vyšly a slaví dnes celorepublikové úspěchy. Výstavu doprovodí velkoplošná projekce a také možnost poslechu skladeb tehdejších kapel přes sluchátka a mobilní telefony návštěvníků. Vernisáž výstavy se koná ve čtvrtek 23.9. od 17h. 

V pátek 24. září od 19:00 hodin se pod záštitou MKZ Hranice uskuteční v Divadle Stará střelnice doprovodná akce nazvaná HRANICKÁ ROCKOVÁ NOSTALGIE. Naživo zahrají kapely Oranice a H-Band, návštěvníci se můžou těšit na velkoplošnou projekci fotek, plakátů, koncertů, klipů a videozdravic, poslechovku písniček hranické rockové scény 90. let, talkshow vstupy s hlavními protagonisty nebo závěrečnou jam session a krátké hudební vsuvky tehdejších matadorů. Vstupné je 100,- Kč, předprodej probíhá v Turistickém informačním centru na Zámku v Hranicích.

Účastníci zavzpomínají například na kapely Citron, Tarantula, Funny, Wizard, November 2nd, Silen Stream od Godless Elegy, Bubble Gun, Last Dream, Noonies, Huygensův princip, O.K.No, Oranice, H-Band, UNARCLUB, Muzikant Králíček, Ration Of Cannabis, Živec Ortoplaz, Raimond, Agonie, Scapegoat, Grace, Memoria, Zezadu, Laila, Crash Garage, ale též na Hudební klub u Vlasáků, Rockové Hranice, prodejnu ARTHON, Rockový klub Andrej, hospody U Tomáše, Loděnice, Beseda, Fatima, časopis HADR nebo rockotéky Brutal Bengal.

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář