Provoz cyklověže byl zahájen!

Provoz cyklověže byl zahájen! image not found

Provoz nové cyklověže pro více než stovku kol na hranickém vlakovém nádraží byl ve středu 25. srpna zahájen. Zpočátku, až do konce září, zde bude úschovna kol poskytována zdarma. V sobotu 28. srpna a v neděli 29. srpna od 7 do 19 hodin budete mít možnost vyzkoušet si uložení a vyzvedávání kol s dopomocí proškoleného pracovníka Ekoltesu Neváhejte a přijďte si zkusit, jak se do cyklověže kola ukládají.

Cyklověž by měla zvýšit počet osob, přijíždějících na kolech k nádraží. Dosud byla cyklodoprava na nádraží obtížná, i proto, že zde nebylo možné kolo bezpečně uložit. To se výstavbou cyklověže s kapacitou až 118 kol změní. Výhodou je, že zde bude v bezpečí nejen kolo, ale i vybavení kola, jako třeba světla nebo různé doplňky, například cyklistická přilba. Nebude problém ani uložení čím dál oblíbenějších elektrokol nebo koloběžek.  

Očekáváme, že část řidičů, kteří nyní na nádraží jezdí autem, začne používat kola či koloběžky, čímž si vyřeší problém špatného parkování v lokalitě. Jednak to bude rychlejší, než hledat místo k parkování, a jednak bude uschování kola levnější, než zaparkovat auto. Uložení kola bude stát deset korun, pro cestující Českých drah s vyřízenou slevovou kartou to bude od 1. září 2021 o pětikorunu levnější. 

I když se v posledních letech výrazně navýšily parkovací kapacity u obou nádraží, neustálé budování nových parkovišť není řešením. Cílem je změnit návyky lidí, vytvořit jim podmínky a motivovat je k využívání jiných druhů dopravy, než je jízda autem.

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář