Vyroste univerzitní centrum inovací.

Vyroste univerzitní centrum inovací. image not found

Budovu bývalé Envelopy si mnozí z Olomouce i okolí pamatují jako místo, kde v 90. letech minulého století probíhaly vyhlášené diskotéky. Před pár lety se novým majitelem objektu stala Univerzita Palackého, která tam plánuje výstavbu moderního Centra inovací a transferu. Původní objekt čeká demolice, začít má již tento týden.

Demolice bývalé diskotéky Envelopa má být zahájena v pondělí 16. srpna a trvat maximálně šest měsíců. V ideálním případě by ale už v listopadu či prosinci mohly začít stavební práce, které mají skončit v březnu nebo dubnu 2023.

 

„V areálu, který se začlení do stávajícího univerzitního kampusu vznikne Centrum inovací a transferu Univerzity Palackého, jehož hlavním posláním je transfer technologií a znalostí. V centru a v návaznosti na něj by měly vzniknout inovativní firmy jak s technologickým, tak znalostním zaměřením. Bude se jednat především o firmy v oborech zahrnujících optiku, zdravotnictví, nové materiály, ale také pedagogiku, filozofii, právo, IT či kreativní průmysl,“ informoval mluvčí Univerzity Palackého Egon Havrlant.

„Celý areál je navržen se zřetelem k udržitelnosti. Na fasádě budou plochy s vysázenými rostlinami, které se budou zalévat zachytávanou dešťovou vodou, a v okolí je plánováno množství zeleně, čímž se bude celý prostor přirozeně ochlazovat,“ popsal nové Centrum inovací a transferu Egon Havrlant.

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář