Nastupte a odložte masky! Letiště začíná!

Nastupte a odložte masky! Letiště začíná! image not found

Dáváme prostor malým kapelám, které nejsou tolik známé a těm současným, kteří dělají hudbu mně pro mě současného posluchače. 21. století je právě o fúzi (spojování) hudebních stylů. Kontrast jazzu a elektronické hudby je diametrálně odlišný, který odráží i tu soudobou hudební produkci. Alespoň si to myslím. Chceme, aby Letiště bylo komplexní dílo, aby to bylo o zážitku jako celku, ať už se jedná o hudbu, vizuální stránku a do toho performance..Vše to jako celek vytváří atmosféru Letiště, toho jedinečného konceptu . Jedná se o jedinečnou událost, kdy člověk přijde a může být, kým chce a může odložit všechny masky a vzít si tu pravou.

Kombinujeme v rámci Letiště nejen hudební žánry, ale i ty umělecké a vizuální.

I Karnola má svůj jedinečný vizuál..

Základ je právě super a budeme se Karnolu snažit trochu vylepšit. Sama Karnola má svůj génius loci.

A jde taky o udržitelnost, o upcyklaci nejen materiálů, ale také prostoru, protože bývalá textilní továrna se upcyklovala na kulturní prostor, kde jsou kurzy angličtiny, je tady kavárna, pořádají se tady koncerty. Je zde vidět koncept fúzí, což koresponduje to s tím, co děláme a s udržitelností jako takovou.

Je taky dobře, že jsme se přesunuli blíž k centru. Bude více svobodná akce.

Nemusíme zajišťovat vše. Každý si může odskočit například do parku nebo někam na jídlo.

A máte nějakou hvězdu, na kterou chcete posluchače nalákat?

Snažíme se, aby byl festival vyvážený a nebyl stavěný na headlinu. Aby to někde začínalo, mělo to někde vrchol a někde to končilo..

Performance průvod po městě se bude konat v pátek 13. 8., který zakončíme zpětným odchodem do Karnoly. Průvod začne v 17:00 a bude koncipován jako myšlenka spásné vzducholodi, jak koncipujeme Karnolu, která nás odvede do toho bájného světa (ráje), kde budeme moct být sami sebou. Bude to průvod, kterým budeme nabírat pasažéry s sebou. Nechci příliš prozrazovat, ale bude obsahovat pouliční divadlo, hudebníky, osoby na chůdách,...

Jednotlivé dny budeme také reportovat na facebookových stránkách Letiště s informacemi, co se dělo a co nás čeká další den.

Je informačně vše propojeno se stránkami Karnoly. A částečně se budou informace sdílet i na Instagramu.

Jsou vyvěšeny plakáty, na kterých je uvedený QR kód, který odkazuje přímo na událost na Facebooku.

Bude tady i Lada Trčková se svým občerstvením. Dříve pekla pro místní a nedávno si otevřela cukrárnu na náměstí v Drahotuších. Má i vegan a bezlepkové občerstvení na které se můžete těšit.

Většinu účinkujících budeme mít ubytovaných v kempu.

Přijeďte, pokud nejste místní! Není problém se zde ubytovat a v kempu můžete potkat své budoucí hvězdy!

 

Jedná se výstup z rozhovoru s Matějem Černým, ředitelem a hlavním dramaturgem festivalu Letiště a Danielem Možnarem, který má na starosti performativní složky a architekturu festivalu.

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář