Mattoni 1/2Maraton Olomouc si žádá patřičná opatření

Mattoni 1/2Maraton Olomouc si žádá patřičná opatření image not found

V sobotu 14. srpna odstartuje v Olomouci 11. ročník mezinárodního závodu ,,Mattoni 1/2Maraton Olomouc.“ Proto i Policie přináší zajímavé rady a tipy nejen pro sportovce, ale i jejich doprovod, fanoušky a také řidiče sem přijíždějící.

Letošní ročník je v mnoha ohledech odlišný od svých předchozích tradičně se konajících běžeckých závodů. Současná epidemiologická situace ovlivnila i počet běžců, kteří se postaví na startovní čáru. V tuto chvíli pořadatelé avizují přítomnost až 5 000 běžců. Jedná se zhruba o polovinu počtu závodníků minulých ročníků.

Policisté územního odboru Olomouc připravují rozsáhlé bezpečnostní opatření, v rámci kterého budou dohlížet na klidný průběh akce, veřejný pořádek a bezpečnost a plynulost silničního provozu. Ale i přesto tento závod jistě nezůstane bez povšimnutí kapesních zlodějů. Proto zdůrazňujeme a připomínáme pár důležitých upozornění:

- neumisťujte peněženku, či mobilní telefon do zadních kapes kalhot

- cenné věci mějte stále pod kontrolou

- tašky nebo batohy, ve kterých máte peníze nebo cennosti, nenoste na zádech, kam nevidíte

- neodkládejte zavazadla, oděvy ani nákup do vozidla, pokud se od něj vzdalujete. Auto není trezor!

 

S konáním závodu se pojí i značná dopravní omezení. Řidičům doporučujeme, aby do centra vůbec nevjížděli, řídili se dopravním značením a pokud je to možné, využili parkovacích míst na periferii Olomouce. Pro bližší informace ohledně uzavírek sledujte oficiální webové stránky závodu.

Organizátory bude zřízena bezplatná dopravně – informační telefonní linka na čísle 800 165 102. S případnými dotazy se na operátory můžete obrátit již ve čtvrtek 12. srpna a pátek 13. srpna od 9:00 do 17:00 hodin a v den závodu v sobotu 14. srpna od 9:00 do 22:30 hodin.

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář