Ekocentrum v provozu

Ekocentrum v provozu image not found

Ekoltes Hranice po ročním budování slavnostně ukončil stavbu nového Ekocentra, jehož hlavním účelem je separace odpadu. 

Ekocentrum je připraveno od 3. srpna přivítat první občany.  

„V měsíci srpnu bude tento moderní sběrný dvůr otevřen pro občany Hranic. V tomto prostředí budou moci občané separovat odpady většiny kategorií. Velkou výhodou je kruhové uspořádání, větší přehlednost, a zvláště pak vyšší pozice, ze které se budou odpady vhazovat do jednotlivých kontejnerů.“ uvedl ředitel firmy Ekoltes Jakub Horák.

 

Nové Ekocentrum vzniklo na místě původního sběrného dvora, avšak z dřívější podoby dvora nezbylo nic. Nové uspořádání a širší komunikace na celkově větším prostoru umožní vyšší fluktuaci občanů, a tedy i rychlejší a pohodlnější zbavení se odpadu.

 

Občany přivítá ochotná dvoučlenná obsluha, u které bude nutné, stejně jako dříve, nahlásit původce odpadu. Pracovníky obsluhy naleznete uprostřed dvora v zelené buňce.

 

Zajímavostí dvora je moderní skleník, který je umístěn u vjezdu vlevo. Tento skleník je plně automatický a pomůže údržbě městské zeleně efektivněji udržovat květnatou výzdobu města Hranice.

 

Dále je na dvoře umístěno 14 kontejnerových stání, 4 otevřená stání na sypké materiály, 4 krytá stání pro nebezpečný odpad a dřevo a 9 garáží.

 

Do budoucna plánuje společnost Ekoltes a.s. uvést do provozu RE-USE centrum.

 

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář