Vánoční strom v Hranicích již svítí

Vánoční strom v Hranicích již svítí image not found

Tradiční Vánoční akce na Masarykově náměstí budou letos bohužel kvůli koronavirové krizi značně omezené. Na co se můžete těšit?

Na obří vánoční šachy, na nový a rozsáhlejší betlém a na větší výzdobu Masarykova náměstí. Hranické centrum tak bude místem pro rodinné procházky. První adventní neděli 29. listopadu se rozsvítil vánoční strom, letos po letech poprvé bez kulturního programu.

VIDEOZÁZNAM z rozsvícení stromečku ZDE.

 

Letošní novinkou hranických Vánoc bude Halouzkův betlém, který tvoří 22 soch. Autorem je řezbář Jiří Halouzka, který je také tvůrcem a majitelem největšího betlému na světě. Ten je k vidění v jeho dřevěné Pradědově galerii v Jiříkově u Rýmařova.

Další novinkou jsou velké vánoční šachy. Obrovská šachovnice se rozprostře na náměstí a zájemci si budou moci zahrát.

K novinkám patří i vánoční stromeček plný lístečků. Že vánoční smrček nemá lístečky? Přijďte se podívat. Na lístečcích objevíte vánoční myšlenky, recepty, zajímavosti, básničky, koledy, vtipy a tak dále. Pokud vám neumrznou nohy, máte co číst.

Na náměstí se budou již tradičně prodávat vánoční stromečky. Prodej potrvá od 30. listopadu do 23. prosince nebo do vyprodání zásob.

Pokud to situace dovolí a bude možný prodej alkoholu na veřejných místech, bude na Masarykově náměstí rozmístěno několik stánků s punčem, svařáky a dalšími vánočními drinky.

Pro zpříjemnění atmosféry pak bude od 16 do 20 hodin znít každý den reprodukovaná hudba - vánoční koledy a písně. I letos jsou hranická podloubí zaplněna stromky, které nazdobí školy, školky, organizace, firmy a místní spolky.

Bohužel se letos kvůli koronavirové krizi neuskuteční ani vánoční trhy ani pravidelná kulturní vystoupení. Nedojde ani na chystanou plochu na bruslení, která se loni těšila velké oblibě.

 

Vánoce budou tentokrát jiné, ale určitě nám i přesto nabídnou krásné zážitky. Užijme si je tedy v pohodové atmosféře.

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář