Varování – únik neznámé látky do řeky Bečvy

Varování – únik neznámé látky do řeky Bečvy image not found

Na základě rozhodnutí velitele zásahu Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje se od úterý 24. listopadu důrazně nedoporučujeme veřejnosti až do odvolání vstup do řeky Bečvy, ani koupání zvířat či jakýkoliv odběr vody od mostu do místní části Juřinka směrem dále po toku řeky.

Dnes 24. listopadu došlo v místní části Juřinka opět k úniku dosud neznámé látky do řeky Bečvy a to z výpusti pod mostem na pravém břehu řeky, která vede z areálu bývalé Tesly Rožnov pod Radhoštěm.

Na stejném místě došlo k úniku  látky se zvýšeným obsahem niklu  téměř přesně před měsícem, 27. října, také v úterý. V řece nedošlo k úhynu ryb.

K nejhorší události došlo již v září, kdy v neděli 20. září došlo na Bečvě u Choryně k masivnímu úniku kyanidů a následně k úhynu desítek tun ryb. Zde zatím není ani jasné místo, odkud kyanid do řeky unikl, natož pachatel.

Na místě zasahuje Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje, který zde také provedl odběr vzorků. Na základě spolupráce s vodoprávním úřadem při odboru životního prostředí města Valašské Meziříčí byla o této události informována Policie ČR a správce toku, kterým je Povodí Moravy, s. p.

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář