Řidiči dostanou informaci o obsazení parkovišť

Řidiči dostanou informaci o obsazení parkovišť image not found

Světelná tabule bude informovat řidiče, jak jsou obsazená parkoviště u vlakového a autobusového nádraží. Město zde v rámci projektu Smart city zřizuje inteligentní parkovací systém, který bude spuštěn od 1. prosince 2020.

Budou zde instalovány čidla a kamery pro sledování obsazenosti parkovacích míst na parkovištích u vlakového a autobusového nádraží.  Na světelné tabuli před vjezdem do této oblasti se bude v reálném čase promítat obsazenost. Tabule bude řidiče navádět, kde jsou volná parkovací místa, což urychlí a usnadní parkování v této lokalitě.

Projektem tedy vznikne:

  1. Světelná tabule informující o obsazenosti
  2. Monitorovací systém parkovišť
  3. Dva nové parkovací automaty
     

Zavedením systému pro sledování obsazenosti parkovacích míst to ale nekončí.

Cílem je navázat na již realizované zavedení bezplatné městské hromadné dopravy a postupně zde snižovat dopravní zátěž. Samotná bezplatná MHD však množství lidí v autobusech radikálně nezvýší. Proto se připravuje optimalizace MHD tak, aby na nádraží jezdily spoje v častějších intervalech. Motivací pro využití MHD pro dopravu do této lokality bude i navýšení ceny parkovného.

 

V příštím roce bude občanům nabídnuta další možnosti dopravy, tentokrát bezmotorové. Město za pomoci dotace na vlakovém nádraží vybuduje cyklověž s kapacitou až 118 kol. V současné době je cyklodoprava na nádraží obtížná, i proto, že zde není možné kolo bezpečně uložit. To se výstavbou cyklověže změní.  
 

I když se v posledních letech výrazně navýšily parkovací kapacity u obou nádraží, neustálé budování nových parkovišť na úkor například veřejné zeleně není řešením.  Cílem je změnit návyky lidí, vytvořit jim podmínky a motivovat je k využívání jiných druhů dopravy, než je jízda autem,

komentuje situaci vedení města. 

 

 

(zdroj a foto mesto-hranice.cz)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář