Ekoltes zahájí evidenci svozových nádob

Ekoltes zahájí evidenci svozových nádob image not found

Zahájení evidence všech nádob na směsný komunální odpad v Hranicích - to je první krok k výrazným změnám v odpadovém hospodářství ve městě. Čipování popelnic se rozběhne již v listopadu a mělo by probíhat do konce letošního roku.

Změny v odpadovém hospodářství mají především předejít razantnímu zvyšování poplatku za odpady a zároveň v následujících letech splnit legislativní podmínky, které nastavuje nový zákon o odpadech.

Tyto změny mají za cíl celkové zmapování odpadových toků, zjednodušení administrativy související s odpadovým hospodářstvím a v neposlední řadě maximalizovat efektivitu stávajícího systému vedoucí k pohodlnějšímu nakládání s odpadem pro všechny občany. Budou probíhat postupně v jednotlivých etapách.

Během následujících dvou měsíců, od 2. listopadu 2020 do 31. prosince 2020, začne Ekoltes Hranice a.s. evidovat nádoby na směsný komunální odpad, tedy popelnice. Každá domácnost v našem městě včetně místních částí má povinnost nachystat v den svozu všechny nádoby na směsný komunální odpad na běžné svozové místo.

Nádoby budou následně při výsypu označeny speciálním RFID čipem, který bude obsahovat informace o druhu sváženého odpadu, velikosti nádoby a příslušné domácnosti.

 

Žádáme občany, aby nechali své popelnice na svozovém místě déle, než je obvyklé, aby bylo možné je očipovat. Tyto čipy pak budou při každém výsypu evidovány v evidenčním systému ECONIT. Proto musí být každá nádoba na směsný komunální odpad označena. Neoznačené nádoby nemusí být po novém roce vyváženy,

žádá vedení města.

 

Zavádění postupných a systematických změn v systému odpadového hospodářství města je jedinou cestou, jak se vyhnout situaci, kdybychom mohli platit za odpady až čtyřnásobek současné ceny.

 

 

Podrobnější informace naleznete na webu města (www.mesto-hranice.cz).

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář