Železným mužům stupně vítězů v I.lize letos těsně unikli

Železným mužům stupně vítězů v I.lize letos těsně unikli image not found

V letošním roce proběhla I. liga mužů ve zkrácené podobě, kdy první jarní kola byla přesunuta na podzim. Poslední zářijový víkend tak po pěkném výkonu vezl tým hranických judistů z Železa druhé místo ze skupiny B první ligy mužů, která se odehrávala v Jablonci n. Nisou. 

Sestava byla oproti minulým letům trochu štíhlejší a kluci tak většinou museli nastupovat ke všem zápasům. I tak si však poradili se soupeři z Jablonce, Hradce Králové a Mohelnice. Nestačili pouze na vítěze soutěže, judisty z JK Olomouce.

Další již finálové kolo ligy proběhlo v Plzni hned následující týden a cíl byl jasný: medailové umístění! Hranickým judistům to však bohužel necinklo. Po prvním vyhraném zápase proti JC Liberec došlo ke zranění týmové opory Davida Šatánka, který už do dalších bojů nezasáhl a jeho bod z váhy do sedmdesáti tři kilogramů citelně chyběl. Železáři tak skončili těsně pod bednou na celkovém čtvrtém místě. Ve všech zápasech stejně jako v minulém kole zvítězil Tomáš Beran.

Skvělým výkonem se prezentoval věkem ještě dorostenec Karel Platoš. Svými body přispěli Václav Jašek a Vincent Skurka. Šimon Skurka vyhrál první tři zápasy, ve čtvrtém si však rovněž jako Šatánek zranil koleno a dál se nepral. Šanci tak dostali Ondřej Rác a Mira Hanák, kteří však na své soupeře nestačili. „Letos tým bohužel provázela řada zranění, na příští rok se však netajíme ambicemi zopakovat loňské vítězství a boj o extraligu,“ komentoval výsledky svých svěřenců Ĺubomír Jakubík. Celkově první ligu vyhrál Judo Academy Praha a spolu s nimi do baráže postupuje ještě Olomouc.

Velká cena Olomouc

Do boje však zasáhli i naši nejmenší judisté! V pondělí 28.9. se konala soutěž mladých talentů “Velká Cena” v Olomouci. Síly tak mohli poměřit benjamínci a mladší žáci. Po dlouhé koronavirové přestávcse ale dětem příliš nedařilo. Terezie Vřeská a Hynek Dluhoš skončili těsně pod stupněm vítězů a obsadili v tabulce 4. místa. Smolný turnaj se stal i pro ostatní členy výpravy. Alexandros Ročňák, Marek Podešva, Vojtěch Dornica, Matouš Hendrych i Ondřej Janíček se bohužel neprobojovali ze základní skupiny. Tento turnaj byl sice pro mladé závodníky smolným, ale poučným. Děti si osvěžily závodní atmosféru a vyzkoušely nové soupeře.„Na trénincích je třeba přidat a makat dál,“ stručně shrnula trenérka Maruška Holčáková.

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář