Výstava Rok v přírodě – projekt EVVO

Výstava Rok v přírodě – projekt EVVO image not found

Environmentální projekt – Rok v přírodě, probíhá na ZŠ Hranické od minulého roku.


Environmentální výchova je nedílnou součástí výchovně vzdělávacího procesu. Metody, které se využívají k naplnění cílů EVVO, vycházejí mimo jiné i ze zájmu žáků. Velmi oblíbenou aktivitou se v poslední době stalo fotografování přírody, kdy žáci podle svých možností zachycují na fotografiích zajímavé přírodní objekty ze svého okolí. V průběhu loňského roku byla vyhlášena fotografická soutěž „Rok v přírodě“. Jak již název napovídá, šlo o zachycení proměn přírody v průběhu celého roku. Po každém kole byly vyhodnoceny nejzdařilejší fotografie. Na hodnocení se podíleli známí lipničtí fotografové, žáci, pedagogičtí pracovníci i rodičovská veřejnost.
Tyto práce byly prezentovány formou výstav na chodbách školy a webových stránkách. Všechny hodnocené fotografie bude možné vidět na výstavě v prostorách Domečku Městské knihovny v Lipníku nad Bečvou. Výstava proběhne u příležitosti zahájení nového školního roku a potrvá dva týdny. V rámci výstavy proběhne vyhodnocení nejlepších fotografů.

Fotografie budou dále využity při tisku školního kalendáře pro rok 2021. Aktivity tohoto projektu, realizace výstavy i tisk kalendáře,budou financovány z Programu na podporu environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v Olomouckém kraji v roce 2020.

Výstava bude otevřena ve dnech 25. srpna až 4. září od pondělí do pátku v době od 9:00 do 12:00 a od 14:00 do 16:00 hodin.
 

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář