Školní rok začíná přesně za týden!

Školní rok začíná přesně za týden! image not found

Přesně za týden začíná nový školní rok!
 
Po skoro půlroční pauze se naše děti opět vrátí do školních lavic. A hranické základní školy se již ze všech sil připravují na nový školní rok. A všichni doufají, že ho nebudou provázet takové komplikace, jaké nás potkaly letos na jaře. Koronavirová krize zavřela školy a naprosto nabourala výuku v druhém pololetí. Žáci i učitelé se museli přizpůsobit novým podmínkám a výuka probíhala na dálku zejména prostřednictvím videokonferencí a e-mailů. Netradiční forma výuky byla hodně náročná jak pro učitele, tak pro žáky, ale také pro rodiče. Mnozí museli oprášit zbytky svých školních znalostí, dávno zasutých v paměti do složky „nepotřebné“, a pomoci svým ratolestem se studiem. S mírným odstupem se ale dá říci, že všechny strany se se svými úkoly popraly statečně a vyšly z tohoto boje se ctí.
 
ZŠ 1. máje dokončila na konci školního roku venkovní učebnu, otevřený dřevěný altánek na volné ploše u hřiště, který bude využíván pro výuku po celý podzim a od jara do začátku letních prázdnin. Výhodou je použití lehkého dřevěného nábytku, což umožní snadnou organizaci skupinové výuky. Učit se zde budou přírodovědné předměty, tedy vše, co se týká přírody. Odpoledne bude altánek využívat školní družina ke svým aktivitám.
 
Pokud vše bude probíhat normálně, vyučování bude ukončeno ve středu 30. června 2021. Podzimní prázdniny budou v říjnu, ve čtvrtek 29. října a v pátek 30. října. Ve středu 28. října je navíc státní svátek. Vánoční prázdniny budou zahájeny ve středu 23. prosince 2020 a skončí v neděli 3. ledna 2021. Vyučování začne v pondělí 4. ledna 2021. Vyučování bude v prvním pololetí ukončeno ve čtvrtek 28. ledna 2021, následující den v pátek 29. ledna budou jednodenní pololetní prázdniny. Jarní prázdniny pro okres Přerov jsou stanoveny od 1. března do 7. března 2021. Velikonoční prázdniny připadnou na čtvrtek 1. dubna 2021, volno je i na Velký pátek a Velikonoční pondělí. A ty nejdůležitější, tedy hlavní prázdniny budou trvat od čtvrtka 1. července do úterý 31. srpna 2021. A 1. září 2021 to začne nanovo.
 
(mesto-hranice.cz)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář