Od 1. září budou opět povinné roušky ve vnitřních prostorách!

Od 1. září budou opět povinné roušky ve vnitřních prostorách! image not found

Od 1. září nebude jen změna v tom, že děti půjdou konečně do školy. Znovu budou povinné roušky ve všech prostředcích dopravy, ve veřejných vnitřních prostorách a na vnitřních hromadných akcích bez ohledu na počet účastníků.

Povinnost nosit roušky bude platit rovněž ve školních budovách mimo třídy. Změní se také délka karantény i izolace. 

"Rozhodli jsme se, že od 1. září zavádíme povinnost plošného nošení roušek ve všech prostředcích veřejné dopravy v České republice, včetně meziměstských spojů," oznámil na úvod tiskové konference ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO).

Od stejného data budou roušky povinné i ve vnitřních prostorech - např. v obchodech, obchodních centrech, na poštách či na úřadech a na vnitřních hromadných akcích bez ohledu na počet účastníků. Zdravotní rada vlády v pondělí zároveň rozhodla i o tom, že akce v interiéru budou mít i nadále omezený počet účastníků na 500 osob, v případě venkovních akcí pak na 1000. Ve druhém případě ale platí, že s oddělenými sektory je možná až pětkrát vyšší účast. 

Karanténa i izolace nakažených bez příznaků bude nově zkrácena na 10 dní, přičemž z izolace se bude i nadále propouštět bez testu.

(denik.cz)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář