Milujete hru na kytaru? Buďte součástí akce Blues nad Bečvou

Milujete hru na kytaru? Buďte součástí akce Blues nad Bečvou image not found

Milujete hru na kytaru? Máte možnost pokusit se vylepšit dosavadní rekord v počtu kytaristů hrajících na jednom místě.

Pořadatelé se rozhodli akci, kterou v květnu zrušila pandemie koronaviru, uskutečnit poslední srpnovou neděli. Podle pořadatele Pavla Ondrůje ho zároveň propojí se sobotním festivalem Blues nad Bečvou. Loni se o Kytarový rekord pokusilo 143 hráčů, což je více než dvojnásobný počet předloňských kytaristů.

Podtitul čtvrtého ročníku Kytarového rekordu, který se uskuteční na přerovských hradbách, zní Pocta Hendrixovi a Ivanu Královi.

Pořadatelé avizují, že díky změně termínu mohou alespoň přivítat na přerovském kytarovém rekordu fenomenálního polského kytaristu Leszka Cichonskiho, iniciátora každoroční květnové pocty Jimi Hendrixovi v polské Wroclawi.

Pokus o rekord startuje 30. srpna ve 14:00, předcházet mu bude workshop pod vedením známého českého kytaristy a lektora Tomislava Zvardoně. Na Kytarovém rekordu zazní osm skladeb. Muzikanti si společně zahrají skladby například od Lucie, Nirvany, Ivana Krále či Jiřího Suchého. „Thanks Jimi, Voodoo Child a Hey Joe zůstávají jako nosná skladba všech ročníků z předchozích let,“ dodal pořadatel akce.

Kytarová exhibice se u hradeb uskuteční počtvrté. První ročník přivítal 59 účastníků, předloni bylo 63 všech věkových skupin a loni 143 hudebníků. Organizátoři se inspirovali kytarovým setkáním v sousedním Polsku, pocta Hendrixovi se v polské Wroclawi konala již sedmnáctkrát. Místním kytaristům se tam podařilo přizvat ke společnému hraní již několik tisíc milovníků strun. Zájemci o přerovskou akci se mohou přihlásit na adrese www.bluesnadbecvou.cz, kde najdou také akordy či noty plánovaných skladeb.

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář