První pokoronavirové závody se konaly v Hranicích

První pokoronavirové závody se konaly v Hranicích image not found

V neděli 9. srpna hostila hala SC Naparia první pokoronavirové závody v České republice, na které se sjeli závodníci ze všech koutů české a slovenské republiky.

Účast čítala více než 200 závodníků v dorostenecké a seniorské kategorii včetně národní reprezentace obou států. Soutěž probíhala za přísných hygienických pravidel, které mimo jiné zamezily i vstupu diváků.

Hranické judo mělo na soutěži celkem 12 zástupců. Nejlépe se již tradičně dařilo Tomáši Beranovi, který zcela suverénně opanoval nejlehčí kategorii mužů do 60 kg. V pomyslném finále tabulky stanul proti závišickému Rýparovi, kterého nakonec za bouřlivého potlesku celé haly udolal v prodloužení a doručil tak domácímu oddílu zlatou
medaili.
Stříbrné medaile vybojovalo trio Bezděk – Olšáková – Hanák. Každý z nich našel pouze jediného přemožitele. Pro Martina Bezděka jím byl 25. muž světového žebříčku David Klammert. Šarlota Olšáková podlehla ve finále po vyrovnaném zápase Julii Zárybnické a Hanák nestačil na olomouckého Rašku.
Poslední medailí přispěl David Šatánek, pro kterého to byly zároveň první závody od operace kolene. Na své cestě k bronzové medaili udolal celkem 3 soupeře, pouze v semifinále nestačil na Tomáše Binhaka, kterému podlehl v prodloužení.

Organizátorský tým Železa Hranice hodnotil turnaj velmi pozitivně, závody probíhaly svižně bez výrazného zpoždění a kvalitou závodníků nezaostávaly za nejvyššími českými soutěžemi. Na turnaj navazuje již tradiční týdenní tréninkový kemp, kterého se letos zúčastní na tři stovky mladých sportovců. Soustředění doprovází řada pravidel, které mají za cíl eliminovat rizika plynoucí ze současné epidemiologické situace.

(text: A Purget)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář