Na ženu málem spadl strom, nikdo jí nepomohl...

Na ženu málem spadl strom, nikdo jí nepomohl... image not found

V úterý po 20h zasáhly Olomoucký kraj silné bouřky, nejvíce postiženy byly obce na Hranicku a Přerovsku.

Včera bouřku jistě venku zažilo mnoho lidí. Jedna z našich čtenářek však zažila peklo. Jela večer na kole ze své zahrady, když viděla, jak začaly svítit blesky. Zvedl se vítr, který ji málem sfoukl z kola. Stromy okolo ní se nebezpečně nakláněly, proto se chtěla někde schovat. Už ale viděla, že se jeden strom začíná naklánět. Utíkala k paneláku, kde zvonila na zvonky a prosila o pomoc. Strom spadl těsně vedle ní, bičoval ji silný déšť a kroupy jí šlehaly do obličeje. Nikdo z domu jí ale neotevřel, všichni fotili blesky na balkoně, nikdo nepomohl... Někteří lidé opravdu nemají soucit a hledají jen senzaci. To je opravdu moc smutné!

Hasiči evidovali více než 100 událostí. Vítr, který bouře provázel, odnášel střechy a lámal stromy. Hasiči i nadále pokračují v odstraňování následků.

V Hranicích v noci museli zasahovat u dvou panelových domů. Na jeden spadnul strom, který ve spolupráci s drážními hasiči odstranili s pomocí těžké techniky a ještě v noci pořezali. U sousedního domu hrozilo, že se na něj také zřítí blízký strom. V nici jej provizorně zajistili a během včerejška ho výškovou technikou odstranili.

Večer a v noci také museli odstraňovat stromy popadané na silnicích, železnici i na autech. Kvůli spadeným stromům musela být uzavřena silnice mezi Lhotou a Paršovicemi na Hranicku, kde stromy zasáhly i projíždějící auto. K autu se museli prořezat, aby ho mohli vyprostit.

„V Hranicích jsme pak na několika místech řešili stromy a větve, které spadly na dráty elektrického či trakčního vedení,“ upřestnila mluvčí hasičů Lucie Balážová.

V terénu večer a v noci zasahovaly desítky jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů.

(hzsol.cz)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář